Amazonas regnskog – Världens största luftrenare

0
(0)

Förutom att syresätta luften har växter och träd också den mycket viktiga funktionen att fungera som luftrenare. Det brukar talas om att Amazonas regnskog är jordens lungor, vilket stämmer bra eftersom regnskogarna omsätter mycket stora mängder luft, näring och vatten. Vattnet som genom rotsystemen sugs upp renas genom fotosyntesen vilken har förmåga att neutralisera många sorters föroreningar. Samtidigt är träden mycket bra direkta luftrenare genom att dra till sig luft och neutralisera koldioxid samt olika skadliga gaser i luften.

Det finns idag luftrenare som efterliknar fotosyntes genom fotokatalys. En av dessa heter AirSteril.

Amazonas regnskogar är världens största luftrenareOm klimatförändringen verkligen beror på koldioxidutsläppen så är vi illa ute då regnskogen och vår effektiva luftreningsapparat i allt högre takt skövlas. Faktum är att även om klimatets förändring inte beror på koldixoid så ökar luftföroreningarna över hela världen då regnskogen minskar. Detta slår i sin tur negativt mot både människa, djur och växter.

Skövlingen beror på utvecklingen av infrastrukturen samt också på profiterande kring det värdefulla virket.

Förutom effektiv luftrening har regnskogen högre motståndskraft mot mögel än vad växtligheten har i kallare klimat. Det är ett måste då mögel trivs mycket bättre där det finns rikligt med fukt och värme.

Tropiska trädarter i amazonas regnskog består av ett virke som håller längre när det utsätts för fukt. Detta skulle vi kunna utnyttja mer än till utemöbler och trallgolv. Det skulle t.ex. kunna sättas som blindbotten i krypgrund eller på andra ställen som kräver större motståndskraft mot mikrobiellt angrepp. Med andra ord så är Amazonas levande luftrenare naturligt impregnerande. Denna tryckimpregnering håller dock inte i all evighet då det är meningen att träden ska ingå i den naturliga näringskedjan.

Mer information:

Akta dig för farliga luftrenare

Så här är behovet av luftrenare världen över

Viktigt är att välja rätt sorts luftrenare

Uppdaterad 2019-05-27

Hur bra var denna sida?

Klicka på en stjärna för att rösta

Sammanlagd ranking 0 / 5. Antal röstande 0

Inga röster än. Bli först med att lägga din röst

Lämna en kommentar

Dela vårt innehåll

Nedsatt pris på 18w-ozonfri lampa till Luftrenare

Snabba Leveranser

Nya Sidor

Spara energi och hälsa med avfuktning.

0 (0)   Spara energi och hälsa med avfuktning, sänk inte temperaturen utan avfuktning. Rekordhöga energipriser gör att uppvärmning av hus och andra byggnader blir väldigt kostsamt. Europas beroende av rysk energi har lett till

Installation avfuktare i krypgrund eller vind

5 (1) Vårt signum är att löpa linan ut tillsammans med kunden Installation avfuktare Vi uför installation av kvalitativa avfuktare producerade i Sverige av märket Acetec och Corroventa. Avfuktare som är anpassade för kallare utrymmen

Bilder på typiska angrepp

4.3 (3) Hur bra var denna sida? Klicka på en stjärna för att rösta Lägg till din röst Sammanlagd ranking 4.3 / 5. Antal röstande 3 Inga röster än. Bli först med att lägga din

Produktexempel

Avfuktare sorptionsavfuktare Acetec EvoDry 24H

Acetec EvoDry 24H sorptionsavfuktare med hög kapacitet

Svensktillverkad    Acetec tillverkar avfuktare för t.ex. krypgrund och vind

Acetec EvoDry 24H är en kraftfull och energisnål avfuktare som är speciellt ämnad för svalare till kalla utrymmen.

Sorptionsavfuktaren är i serien EvoDry det aggregat med högst avfuktningskapacitet.

24H lämpar sig mycket bra till större krypgrund, vind, källare, garage, lager m.m.

Vi ger kostnadsfri installationssupport via mail och telefon.

Filter till avfuktare

Läs mer »
Fuktmätare TFA klima Bee för relativ fuktighet och temperatur

Fuktmätare TFA Klima Bee mäter temperatur och relativ fuktighet

TFA Klima Bee fuktmätare är en handhållen typ av hygrometer som snabbt och precist mäter temperatur och fukt, relativ luftfuktighet.

Fuktmätaren är perfekt för kontroll av klimatet i t.ex. krypgrund, vind, källare, garage, lager, växthus m.fl. applikationer.

Klima Bee kan även användas för att fuktmäta i platta på mark. Läs vidare i vår beskrivning hur det som bäst går till.

Läs mer »

Inlägg