Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Dantherm avfuktare CDF 10 - 35 - 45

CDF avfuktare från företaget Dantherm är genom golv- alt. väggupphängning lätta att placera samtidigt som designen möjliggör installation även i publika utrymmen såsom museum, kyrka, källare och fritidshus. Andra lämpliga applikationer är i lagerhallar, vattenverk, pumprum, arkiv m.fl. utrymmen. Avfuktningen sker genom kondensering och aggregaten har sett till tekniken kapacitet att avfukta vid så låg temperatur som ner till +3C., vilket idag krävs i många kallhållna utrymmen.

Avfuktarna levereras med helautomatisk elektronisk kontroll för avfrostning i lägen där det behövs och justerbar hygrostat för önskad inställning av högsta börvärde gällande relativ fuktighet. Därmed minimeras behovet av tillsyn och underhåll.

Klimatet utgör många gånger en hög belastning i form av fukt som buffras i hus och inventarier. Det kan i sin tur leda till såväl korrosion, felfunktion i elektronik och mögel. Samtidigt påverkas vår hälsa också negativt och man kopplar allt fler fall av hälsoproblem till arbets- och inomhusklimat. Det är vid vissa tillfällen viktigt att skräddarsy lösningen för avfuktning och vi har lagt ut en grundläggande guide under val av avfuktare.

Avfuktare CDF 10 

Dantherm CDF 10 avfuktare ses på bilden utan vattentank
CDF 10 är den mindre avfuktaren i serien och ses här utan vattentank. Från denna modellen dras dräneringsslang till närmaste golvbrunn eller vask. Genom den vägghängda konstruktionen är det enkelt att anpass fallet på slangen så att kondensvattnet dräneras på riktigt sätt. fallet på slangen behöver inte vara mer än någon mm per meter.


CDT 10 med vattentank som samlar upp det avfuktade kondensvattnet
Här ses ovanstående modell CDF 10 med vattentank snyggt integrerad i underkant. Tanken lossas lätt för manuell tömning.

Dantherm har genomgående tittat på användarvänlighet i kombination med funktionalitet vid design och tillverkning.

CDF 10 finns även i vitt utförande för interiörmässig lokalanpassning.


Avfuktare CDF 35 och 45 

CDF 35 och 45 för större avfuktningsbehov
CDF 35 och 45 är avsedda för ändamål där lite högre avfuktningskapacitet krävs och kan avfukta ända upp till mellan 32-60 liter per dygn beroende på modell.

Dessa avfuktare är avsedda för permanent avloppsanslutning.


CDF 35T och 45T installeras med väggenomföring till det utrymme som ska avfuktas
CDF 35T och 45T levereras med sats för väggenomföring vilket innebär att avfuktaren inte installeras i samma utrymme som det där avfuktning behövs. Detta är lämpligt där ytan inte tillåter skrymmande föremål eller i teknikrum etc.Data och specifikation Dantherm CDF-serien

Specifikation CDF Dantherm Data ges här gällande kapcitet för avfuktning, luftomsättning, arbetsområden i temperatur och RF%.


CDF avfuktare, data gäller mått och vikt 

Måtten innebär i regel lätt placering av avfuktaren då denna inte är skymmande sett till hur långt den bygger ut från väggen.

Vid väggmontering kräver installation korrekt utförd håltagning och pluggning då aggregaten väger en del.

Ta kontakt med oss för offert och vidare support. Vi levererar dessa avfuktare över hela Sverige.Dantherm är ett av de av oss handplockade fabrikat av avfuktare som kan levereras.

Fri support ges alltid från oss för att underlätta rätt val, installation, tillsyn och underhåll.

Se även

Dantherm CDT som är anpassade för byggavfuktning, s.k. portabel avfuktning genom robust hjulförsedd konstruktion.