Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Avfuktare KCC-40AU med hög avfuktningskapacitet


Avfuktare KCC-40AU
KCC-40AU är en av de större kommersiella avfuktare vi har på lager.

Avfuktningskapaciteten ligger på 40L/dygn vid för kondenstekniken optimal temperatur och relativ fuktighet, om 30 grader och 80%. Den inbyggda hygrostaten där man ställer in börvärdet är justerbar i intervaller om tiotal mellan 30-80%RF.

Möjlighet finns att antingen koppla avfuktarens kondensutlopp till slang eller låta kondensatet droppa ned i tanken som rymmer 7L. När tanken är full stängs KCC-40AU av. Vid dräning via slang stängs avfuktaren inte av likt då tanken fyllts upp. Slangens innerdiameter ska vid dräneringsinkoppling vara 14mm.
Effektupptagningen ligger vid nominell drift på 570W och vid max avfuktning på 700W. Ljudnivån är i förhållande till kapacitet överraskande bra i de olika driftslägena, låg 41, mellan 43, hög 46 dBA.

Avfuktare KCC-40AU är försedd med hjul och handtag för enklast möjliga hantering. Mått H 628 x B 390 x D 286 mm. Vikt 22 kg.

I tvättstuga, källare och andra utrymmen där barn vistas kan man enkelt aktivera barnlåset som gör att knapparna på ovansidan av avfuktaren ej indikerar tryck.

Avfuktaren är försedd med dammfilter och filterindikering som larmar via lampa då filtret måste rengöras. Efter filterrengöringen avaktiveras larmet genom knapptryckning.

Inklusive mervärdesskatt och frakt via Postnord  3.350:-

- Produktblad

Fler avfuktare i serien KCC kondensavfuktare

För lägre kapacitetskrav gällande avfuktning finns även följande avfuktare från KCC:

Viktigt vid val av avfuktare

Det finns idag ganska många olika märken av avfuktare på marknaden. Ofta finns inte full kunskap i detaljhandeln rörande vilken avfuktare som passar bäst till de varierande krav som man möter vid olika temperaturer och klimatförhållanden. Vi har lagt ut en snabbguide samt har även fri support via telefon eller mail.

- Välja rätt avfuktare

Ett direkt tips då man ska avfukta källare som är indelad i separata rum är installation av ett internt ventilationssystem som sprider den torra luften från avfuktaren in i respektive rum, och vidare hämtar tillbaka fuktig luft till det rum där avfuktaren är placerad. Se guiden, vilken är direkt tillämpbar på KCC-40AU:

- Avfuktare i källare - Viktigt med placering och ventilation

Se också vårt övriga sortiment av avfuktningsaggregat:

- LFS produktutbud av avfuktare

2016-06-16
Uppdaterad 2018-03-29
Av Jerker Andersson

Avfuktare KCC-40AU håller bra kapacitet gällande avfuktning sett till investeringskostnaden.

Kondensavfuktare är som bäst i uppvärmda rum. Till utrymmen såsom krypgrund och vind faller denna avfuktartyp bort då den kan drabbas av påfrysning i lägre temperaturer.

KCC-40AU finns normalt lagerförd hos oss och kan inom kort levereras över hela Sverige.