Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

ASI SunSwede Luftsolfångare - Bilder och kundrespons

Luftsolfångare ASI Maxi monterad på garage med högsta uppmätta in-temperatur om 64,9 graderHej, Vi har köpt två luftsolfångare. Den ena ska vi ha i sommarstugan där vi saknar el och vill ha ventilation och lite grundvärme. Den andra har vi monterat på vårat garage där vi kunnat se hur det fungerar, 64.9`c har vi uppmätt hittills.Monteringen var för övrigt enkel, tog 30 minuter. Kan rekommenderas. Johnny och Margith Bergvall, Hörnefors

ASI SunSwede Maxi på hus hos nöjda kunder i VilhelminaVår första ASI SunSwede luftsolfångare installerades våren 2005, med tanke på att solen skulle aktivera den på eftermiddagarna och de två andra installerades något senare med tanke på aktivering på förmiddagar och då speciellt höst, vinter och vår då solen står lågt under den tiden. Vi är mycket nöjda med det vi sett av funktionen hittills och med det bemötande och den service vi fått. Det känns mycket positivt att detta miljövänliga och lättinstallerade alternativ finns. Vi har letat i flera år efter detta.


"Varma" hälsningar Kerstin och Douglas, Vilhelmina.

Luftsolfångare ASI SunSwede Mini med svart ram, gavelmonterad.ASI Mini monterad på gavel.

Solcellen kan "gömmas" på annat soligt ställe om så önskas. Det är bara att dra en förlängningssladd.

Under varma sommardagar då man är i stugan kan solpanelen täckas över. Fläkten kommer då fortfarande att drivas av solcellen. Frisk svalare luft kommer då in i stugan.


ASI har som standardutförande 2009 endast svart ram.

Luftsolfångare ASI har i denna villa minskat energiförbrukningen med ca. 3000 kWh på fyra månaderVi har låtit montera tre st. luftsolfångare på vår villa, för att utnyttja solenergin maximalt. Den tredje monterades till källaren för att få ett bättre klimat där. Det känns positivt att energin är gratis och på ett bra sätt kunna förbättra inomhus-
klimatet. Vi har under fyra månaderna med luftsolfångarna sparat ca. 3000 kWh. Mvh. Kurt och Kerstin i Åsele.

Många hör av sig till oss om önskemål att installera ASI till krypgrunden. Ring oss för viktig information kring denna typ av installation.

Uppdaterad 2018-09-28
Av Jerker Andersson
FoU - LFS  - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Komplement mot lukt

Som komplementerande åtgärd mot lukt har vi nu AirSteril samt AirSteril Silent, som finnes under Luftrenare.