Fördelar med Acetec avfuktare PD-250

Genom uppfinningen med 2-fasprincipen och det stillastående sorptionsblocket i Acetec EvoDry PD ges flera fördelar:

Rörliga slitagedelar som motor, rem och utväxling till sorptionshjulet har kunnat rationaliseras bort. Potentialen för bra livslängd har genom denna rationalisering avsevärt förbättrats. De fysiska måtten på avfuktaren har avsevärt minskats.

2-fasprincipen i krypgrundsavfuktaren innebär en energibesparing om 40-60% i jämförelse med andra motsvarande typer av avfuktningsaggregat.

Endast en högkvalitativ och mycket energisnål fläkt används. Denna fläkt omsätter hela ~270m3 luft/h, vilket är mycket bra då man inte vill ha stillastående luft i någon vrå eller avdelat utrymme i t.ex. krypgrund.

Ytterligare viktiga fördelar med Acetec är att risken för kondensbildning i våt- luftslangen i stort eliminerats. I andra avfuktare kan detta vara ett problem, särskilt om våtluftslangen är för lång, inte isolerad eller inte har ett dränerings-
hål för avrinning av kondensvattnet. Fabriken i Älvsbyn har provat med upp till sex meter lång våtluftslang utan problem med kondens.

I uppdateringen av avfuktaren har det lagts till en inbyggd smart hygrostat som ytterligare sänker energiförbrukningen i kallare utrymmen. För enkel översikt av avfuktarens driftsläge och funktion finns nu en via sladd ansluten indikatorpanel med lysdioder som sätts på lämpligt ställe i bostaden där man enkelt kan kontrollera status.

Då Acetec PD-250 inte arbetar med konstant värmeavgivning och roterande hjul finns ej risk för överhettning av avfuktaren då man behöver dra längre torrluftsslangar eller rör. Den äldre typen av krypgrundsavfuktare är i regel känsliga för tryckfallet som uppstår vid längre torrluftsdragning, då mängden genomströmmande luft minskas och temperaturen inne i aggregatet ökar. Vid lång torrluftsdragning med Acetec händer inget annat än att mängden torrluft minskar i relation till tryckfallet, samt att torrluften ut i utrymmet blir ännu torrare då den strömmar någon långsammare genom sorptionsblocket.

Ytterligare fördel är att tillverkande företag inte är för stort och att innovatören är seriös och serviceminded, precis som vi.

Vi tänker på miljön och rekommenderar därför de energisnålaste avfuktarna och avfuktningslösningarna, utan att ge avkall på kvalitet.

Uppdaterad 2019-05-13

Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB
Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Gilla & Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nya Sidor

Stress och Oro – Hur Mår Mitt Hus?

Stress och Oro Hur mår mitt hus? Husägare och spekulanter oroar sig ofta över hur det står till med huset när det gäller mögel och fuktförhållanden i krypgrunden eller uppe på vinden. Ibland har man

Konsultation fukt, lukt och mögel

Konsultation gällande fukt, lukt och mögel relaterade problem via telefon / e-post. Nu kan vi även erbjuda konsultation via e-post så att du har möjlighet att spara svaren du fått av oss och möjligheten att

Service och reparation av avfuktare

Hos oss kan du få hjälp med Reparation & Service på din sorptionsavfuktare. Skicka din avfuktare med posten (max 20kg) inom Sverige med fraktsedel från oss. kontakta oss så hjälper vi dig! Kunden tillgodoser att

Produktexempel

Senaste Inlägg

Luftrenare mot Coronavirus på sjukhus i Kina
Luftrenare AirSteril används mot Coronavirus i Kina

Vi har tidigare berättat om flera fördelar rörande tekniken med UVC-ljus och fotokatalys i luftrenare AirSteril. Ett stort antal luftburna och ytbundna föroreningar kan effektivt neutraliseras och reduceras. Bakterier, virus, mögel, lukt och en mängd