• Forskning sedan 1991
  • Gör-Det-Själv
  • Må-Fre 8-16
  • 0372-10010
Meny

Historiken bakom Krypgrundsavfuktare Acetec PD-250

Avfuktare PD-250 har sina rötter inom ventilationsbranschen. Hans Björk heter innovatören som under lång tid arbetat med och drivit företag inom ventilationsbranschen, inom vilken han blev känd som produktutvecklare. Företaget drevs i Älvsbyn och blev en betydande arbetsgivare för hela 26 anställda.

2002 såldes företaget och Acetec startades med inriktning på avfuktning. Hans Björk fortsatte i sin anda som produktutvecklare och kom på den geniala idén att låta Krypgrundsavfuktare PD-250 arbeta i två faser, med ett stillastående sorptionsblock, till skillnad från den ursprungliga lösningen från -50 talet där man hade ett roterande sorptionshjul och kontinuerlig värmeavgivning. Resultatet blev en ytterst kostnadseffektiv och energisnål krypgrundsavfuktare.

Försäljningssiffrorna pekar stadigt uppåt och sommaren -07 och -08 stod kunderna i kö då efterfrågan var större än tillgången.

Krypgrundsavfuktare är en benämning för avfuktare anpassade för kallare klimat, t.ex. i krypgrunder, källare, vindar, ouppvärmda sommarhus, kyl- och frysrum etc.

Arbetsområdena är därmed många för Acetec PD-250 och vi lär få se mycket mer av denna avfuktare i framtiden, för den sticker ut hakan rejält, inte minst ur miljösynpunkt då energisnålhet efterlyses.

PD-250 är tagen ur produktion då uppgradering skett till EvoDry PD.

Uppdaterad 2019-05-14

Jerker Andersson
Jerker Andersson

CEO - FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB. Tvåbarnspappa vars hjärta slår extra starkt för att få hjälpa andra samt för barn och ungdom. Har erfarenhet av fukt och mögel i hus sedan barnsben och började forska inom området inomhusklimat 1991.

Lämna en kommentar

Gilla & Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nya Sidor

Solpaneler s.k. solceller förorsakar mögel på vind

Åtskilliga gånger har byggsverige och myndigheter inte riktigt tänkt till eller testat olika byggnadstekniska lösningar och konstruktioner. Istället för fuktförlåtande har det skapats riskkonstruktioner. Nu har vi ytterligare ett exempel på det, vilket inte ser

Produktexempel

Nyheter & Blogg