• Forskning sedan 1991
  • Gör-Det-Själv
  • Må-Fre 8-15
  • 0372-10010

Husleverantör följer inte ARN´s rekommendation

Älvsbyhus som levererar nyckelfärdiga hus och är Sveriges största husleverantör uppmärksammades via Kalla Fakta i söndagens program 091122. Anledningen till reportaget är att Älvsbyhus vägrat följa rekommendationer givna av ARN och den efterföljande svartlistningen som Råd&Rön står för i ärenden där företag inte hörsammar ARN´s beslut.

Huset med fukt och mögel

Älvsbyhus möjliga uttröttningstaktik

Älvsbyhus kritiseras vidare

Våra tankar kring fukt och mögel i hus

Till er som är drabbade av liknande händelser oavsett husfabrikat ger vi tipsen att fotodokumentera husets skick samt anteckna och spela in alla samtal rörande reklamationer. Detta kan komma att bli viktig bevisföring i ett rättsfall. Det finns vissa lagar att förhålla sig till vid inspelning av samtal, sök dessa via Internet. Vänd också uttröttningstaktiken om möjligt tillbaka emot företaget i fråga. Ta kontakt med andra i samma situation och sammanställ era ärenden på en hemsida där andra kan finna informationen. Gå till media med väl ordnad dokumentportfölj och presentation. När ingen annan tar ansvar för huset måste man vara stark och samarbete underlättar i den frågan.

Uppdatering 2009-12-03

Älvsbyhus har ringt oss och försökt få bort denna artikeln. De erbjöd som byte att vi skulle kunna ansöka om att bli deras leverantör. Det där trodde vi inte på och artikeln får ligga kvar. Vidare har Älvsbyhus försökt påvera minst en av våra leverantörer att sluta leverera produkter till oss tack vare denna informationen. Älvsbyhusstädning av Internet har troligen skett. Vi har fått reda på att de ringt och bett att info. om denna husfadäs ska tas bort från andra sidor.

Fler länkar

Jerker Andersson
Jerker Andersson

CEO - FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB. Tvåbarnspappa vars hjärta slår extra starkt för att få hjälpa andra samt för barn och ungdom. Har erfarenhet av fukt och mögel i hus sedan barnsben och började forska inom området inomhusklimat 1991.

Lämna en kommentar

Gilla & Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nya Sidor

Styrning avfuktare Acetec EvoDry 6P 12H 12P 18H 18P 24H 24P

Informationen här gäller avfuktarna Acetec EvoDry 12, 18 och 24 H samt P modeller. Se aggregaten längst ned på sidan här och klicka vidare för mer detaljerad information. Ställ gärna frågor i kommentarsfältet.  Grundfunktionen för

Produktexempel

Nyheter & Blogg

Luftrenare mot Coronavirus på sjukhus i Kina
Luftrenare AirSteril används mot Coronavirus i Kina

Vi har tidigare berättat om flera fördelar rörande tekniken med UVC-ljus och fotokatalys i luftrenare AirSteril. Ett stort antal luftburna och ytbundna föroreningar kan effektivt neutraliseras och reduceras. Bakterier, virus, mögel, lukt och en mängd