Husleverantör följer inte ARN´s rekommendation

0
(0)

Älvsbyhus som levererar nyckelfärdiga hus och är Sveriges största husleverantör uppmärksammades via Kalla Fakta i söndagens program 091122. Anledningen till reportaget är att Älvsbyhus vägrat följa rekommendationer givna av ARN och den efterföljande svartlistningen som Råd&Rön står för i ärenden där företag inte hörsammar ARN´s beslut.

Huset med fukt och mögel

Älvsbyhus möjliga uttröttningstaktik

Älvsbyhus kritiseras vidare

Våra tankar kring fukt och mögel i hus

Till er som är drabbade av liknande händelser oavsett husfabrikat ger vi tipsen att fotodokumentera husets skick samt anteckna och spela in alla samtal rörande reklamationer. Detta kan komma att bli viktig bevisföring i ett rättsfall. Det finns vissa lagar att förhålla sig till vid inspelning av samtal, sök dessa via Internet. Vänd också uttröttningstaktiken om möjligt tillbaka emot företaget i fråga. Ta kontakt med andra i samma situation och sammanställ era ärenden på en hemsida där andra kan finna informationen. Gå till media med väl ordnad dokumentportfölj och presentation. När ingen annan tar ansvar för huset måste man vara stark och samarbete underlättar i den frågan.

Uppdatering 2009-12-03

Älvsbyhus har ringt oss och försökt få bort denna artikeln. De erbjöd som byte att vi skulle kunna ansöka om att bli deras leverantör. Det där trodde vi inte på och artikeln får ligga kvar. Vidare har Älvsbyhus försökt påvera minst en av våra leverantörer att sluta leverera produkter till oss tack vare denna informationen. Älvsbyhusstädning av Internet har troligen skett. Vi har fått reda på att de ringt och bett att info. om denna husfadäs ska tas bort från andra sidor.

Fler länkar

Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB
Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Hur bra var denna sida?

Klicka på en stjärna för att rösta

Sammanlagd ranking 0 / 5. Antal röstande 0

Inga röster än. Bli först med att lägga din röst

2 svar på ”Husleverantör följer inte ARN´s rekommendation”

 1. Har upplevt samma som den andra köparen i kalla faktas program och har exakt samma teori om att de bara förhalar, jag kan inte heller bo i mitt nya hus pga byggfel (konstaterat av mitt försäkringsbolag IF) och svartmögel i hela huset, det rinner in vatten på övervåningen ock köket är helt förstört, jag lider av astma så för mej är det omöjligt att bo i huset, jag har blivit mycket sämre pga huset och kan inte längre arbeta, anmälde skada till husfabrikanten februari-20, men de bara slår ifrån sig allt ansvar, min husförsäkring täcker inte och försäkringsbolaget säger ingenting!

  Svara
  • Hej Monica,

   Tyvärr förekommer fusk och tystnad fortfarande för att försöka undkomma ansvar. Det kan vara mycket svårt att komma någonvart i dessa frågor. Ta kontakt med Konsumentombudsmannen i din kommun och fråga hur du kan gå vidare. Ta även skriftligen kontakt med alla inblandade parter och be om snar lösning och motivation till varför sådan inte kommer till skott. Rättstvist kan vara svårt att gå in i då utfallet inte på förhand är säkert att gå till din fördel. Hoppas det löser sig bra. Uppdatera oss gärna hur det hela förlöper.

   Svara

Lämna en kommentar

Dela vårt innehåll

Snabba Leveranser

Nya Sidor

Spara energi och hälsa med avfuktning.

0 (0)   Spara energi och hälsa med avfuktning, sänk inte temperaturen utan avfuktning. Rekordhöga energipriser gör att uppvärmning av hus och andra byggnader blir väldigt kostsamt. Europas beroende av rysk energi har lett till

Installation avfuktare i krypgrund eller vind

5 (1) Vårt signum är att löpa linan ut tillsammans med kunden Installation avfuktare Vi uför installation av kvalitativa avfuktare producerade i Sverige av märket Acetec och Corroventa. Avfuktare som är anpassade för kallare utrymmen

Produktexempel

Acetec Evodry sorptionsavfuktare

Paket Sorptionsavfuktare PD+

Svensktillverkad      Acetec tillverkar avfuktare för t.ex. krypgrund och vind   

Paketet med sorptionsavfuktare är dimensionerat för hus upp till 200 kvm.

Passar för den som inte är i direkt behov av speciallösningar för krypgrunden eller Vinden.

Innehållslista paket

 • Avfuktare Acetec Evodry PD+ med tillhörande utrustning som våtgasslang, utloppsplåt och panel.
 • Torrluftsslangar 3st på 15m långa
 • Slangklämma 3st
 • Sluthylsa 3st för placering i slutänden på torrluftsslangen
 • Utbytes partikelfilter 20st extra (Räcker för 10 år)

Frakt & Moms ingår i priset

Läs mer »
t-koppling-avfuktare

T-koppling till avfuktare 125-2×100 för torrluftsslangar

För allra bästa effekt gällande avfuktare i krypgrund och vind etc. bör man bygga upp ett system för fördelning av torrluft.

T-kopplingen har 1 x 125 mm ingång och 2 x 100 mm utgångar. 1st Adapter för koppling till avfuktare.

Kopplingen kombineras med de slangar vi har i sortimentet.

Läs mer »

CDP benstöd

Väggskena för upphängning av Dantherm CDP avfuktar medföljer avfuktaren vid leverans. Önskar man istället placera avfuktaren mot golv finns detta tillval i form av 2 st benstöd.

Läs mer »

Inlägg