Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Hygrometer Väderstation Fuktkvotsmätare Fuktlogger

Fuktrelaterade skador som mögel röta och hussvamp blir allt vanligare i våra hus. Klimatförändring, ökad isolering, byte av värmesystem och brist på kunskap vid byggnation är några av de faktorer som orsakar dessa problem.

Det är mycket viktigt att förebygga och vi erbjuder kvalitativa produkter som fuktlogger, trådlös hygrometer, trådlös väderstation och fuktkvotsmätare till dig som enkelt och till en låg kostnad vill hålla koll på ditt hus etc.

Mätvärden lagras i fuktloggern för visning i dator via USB-anslutningFuktlogger DT-171 mäter både fukt och temperatur. Mätvärdena lagras i minnet med jämna inställbara intervaller. Genom att fuktloggern med USB anslutes till dator visas mätresultaten upp i diagramform. OBS! Kompatibel med Windows 95/98/ME/NT/2000/XP/Vista/7.

Läs mer om Fuktlogger DT-171


Klimatlogger och Fuktlogger TFA LOG32 THKlimatlogger och fuktlogger TFA LOG32 TH mäter såväl temperatur som fukt och räknar ut daggpunktstemperatur. Upp till 60.000 mätpunkter kan loggas. När enheten sätts i datorns USB-port får man upp diagram i PDF-fil. OBS! Kompatibel med Windows 10.

Läs mer om Klimat- och fuktlogger TFA LOG32 TH

TFA LOG20 Fuktlogger och TemperaturloggerFuktlogger och Temperaturlogger TFA LOG20 har display och kan vid behov avläsas på plats för att få bra överblick av klimatet.

LOG20 kompletteras med mjukvara och kan därefter via USB kopplas till dator för inläsning av upp till 20.000 mätpunkter.

Enheten är inställbar gällande mätintervall om från 30 sekunder till 24 timmar.
Mäter med god noggrannhet temperatur mellan -30 till +60C och fukt mellan 0-99%RF.

Läs mer om Fuktlogger TFA LOG20


TFA Funk Thermo HygrometerTFA Funk Thermo Hygrometer är hos oss nyhet för 2019. Tre sändare med god sändningsräckvidd om upp till 100 meter medger säkrare informationsuppdatering gällande fukt och temperatur. Hygrometern har radiokontrollerad klocka och datum.

Se TFA Funk Thermo Hygrometer

Klicka för att läsa om TFA Klimatlogger och HygrometerBasfunktionerna i TFA Hygrometer och Klimatlogger liknar ovanstående enhet. TFA har trådlös loggning genom USB-sticka som sätts i datorn och fungerar som mottagande enhet. Upp till 50.000 mätvärden loggas. 8 st trådlösa klimatsensorer kan anslutas.

Se TFA Klimatlogger Hygrometer

TFA WeatherHub-Observer för nätbaserad fukt och temperaturmätning samt loggningFör Internetbaserad övervakning och larmfunktioner gällande fukt och temperatur, har vi TFA WeatherHub-Observer. Värden kan hämtas via mobiltelefon och dator över hela världen där det finns uppkoppling. Inga avgifter eller abonnemangskostnader tillkommer.

Se TFA WeatherHub-Observer

Fuktkvotsmätare också kallad insticksmätare mäter fukt i byggnadsmaterial
Fuktkvotsmätare eller också kallad insticksmätare används för att kontrollera mängden vatten i byggnadsmaterial som trä och gips etc. Överstiger värdet 16% bör man vidtaga åtgärder som avfuktning. Fuktkvotsmätaren är perfekt för mätning i syllar, råspont och andra byggnadsdetaljer.

Läs mer om Fuktkvotsmätare MD814

TFA Oförstörande Fuktmätare med kula 
TFA fuktmätare med kula är en s.k. oförstörande fuktmätare som läggs an det material där man önskar erhålla fuktindikation. Fuktmätaren indikerar mängden fukt upp till 40mm in i materialet.

Detta instrument är av industriell kvalitet och fuktmätning kan utföras mycket snabbt genom att föra kulan över ytor av antingen trä, gips eller betong.
Prismässigt ligger TFA mycket bra till och möjliggör därmed även för privatpersoner att kunna utföra kvalificerad fuktmätning.

TFA oförstörande fuktmätare fuktindikator med kula

För att underlätta kontrollen av huset och förståelsen över fuktens påverkan har vi skrivit samman en hel del nyttig information som finnes under fukt.

Ett större antal förfrågningar har inkommit hur man kan kontrollera och kalibrera sin hygrometer. Läs mer om kalibrering.

Uppdaterad 2019-06-28
Av Jerker Andersson
FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Utgångna ej längre lagerförda produkter

Fuktlogger DT172

Fuktlogger DT-172 har utgått ur sortimentet.

Läs mer om Fuktlogger DT-172

Läs mer om Hygrometer RAR502XMed hjälp av trådlös hygrometer fås värden gällande relativ fuktighet och temperatur sända från t.ex.  krypgrund, vind och källare till huvudenheten som placeras inomhus. Hygrometern används även som övervakningsenhet till avfuktare. Tre fjärrsensorer medlevereras. OBS! Har utgått ur sortimentet.

Läs mer om Hygrometer RAR502X

Fuktmätning är viktigt

Klimatförändringen är en av de faktorer som gör det viktigt att använda hygrometer och fuktkvotsmätare regelbundet.

Fuktmätare och klimatlogger kan vara en billig investering sett till att inte mäta och råka ut för fuktskador med dyra åtgärdskostnader.

Ta del av tips och råd gällande: Fuktmätning i krypgrund - Att mäta är att veta