Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Intellivent by Fresh - Smart badrumsfläkt för ventilation

Intellivent är en nydanande badrumsfläkt från Fresh

Bra ventilation i badrum är A och O för både husets och de boendes hälsa. Fresh presenterar nu en mycket genomtänkt och på många sätt unik badrumsfläkt vid namn Intellivent.
Intellivent talar sitt eget språk. Den tekniska innovationshöjden skvallrar om en från utvecklarnas sida mångårig ingående erfarenhet inom området ventilation.

OBS! Det är den gamla, ursprungliga Intelliventfläkten som presenteras på denna sida. ---> Gå till nya Intellivent 2.0

I badrum och tvättstuga samt duschutrymmen m.fl. ställen alstras fukt i sådan mängd att skador som mögel och lukt ofta uppkommer. Inte sällan rapporteras det hälsoproblem i form av astma och olika allergier knutna till ett osunt inomhusklimat. Kostsam sanering och renovering drabbar frekvent också hus där man av någon anledning inte ser till att ventilera eller avfukta tillräckligt. Fukt stiger ofta genom konvektion och diffusion upp på husets vind där relaterade problem allt oftare ses. Läs mer om detta under vind.

När vi besökte Fresh i Gemla och blev presenterade inför Intellivent fann vi snabbt att detta är badrumsfläkten som ersätter de flesta andra förekommande badrumsfläktar och samtidigt tillför så många smarta egenskaper att den sammantaget direkt blir en investering för huset och de boende.

Intellivent´s funktioner och justeringsmöjligheter

Relaterad information om ventilation

Uppdaterad 2018-09-28
Av Jerker Andersson
FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

En badrumsfläkt bättrar på klimatet i våtutrymmen men ger kanske inte fullt ut resultat i övriga huset. Till det ändamålet har vi tagit in Ventilationsaggregat VL-100.

Intellivent badrumsfläkt är mycket väl lämpad för badrum, duschrum eller tvättstuga eftersom den automatiskt kan reglera och öka luftflödesmängden så länge det är för fuktigt i rummet.

Intellivent fungerar sekundärt som avfuktare genom att motverka stillastående luft med hög luftfuktighet. Intellivent kan inte alltid ersätta avfuktning men är vanligen ett bra komplement.