Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Klimatlogger och hygrometer med trådlös USB dataöverföring

Klimatlogger klimatminne med precisionssensorer från SchweitzMed Schweizisk precision ges via TFA klimatlogger och hygrometer tillförlitliga värden via upp till åtta stycken fjärrsensorer. Värdena gällande temperatur och relativ luftfuktighet sänds upp till 100 meter vid fri sikt till basenheten. Via basenheten sänds de individuella värdena vidare till USB-sticka som sätts i datorn. Via mjukvaran, ett litet program i USB-stickan som överförs till datorn, hämtas sedan klimatloggningen helt trådlöst upp som lista eller diagram på skärmen. Detta är den optimala hygrometern och klimatloggern för dig som vill hålla god kontroll över husets alla riskkonstruktioner, såsom t.ex. vind, källare, krypgrund, garage, annex etc. Enheten lämpar sig även för kontroll av utomhusklimatet samt inomhusklimatet i bostadsmiljön.

Klimatlogger och Hygrometer

 Hygrometer och klimatlogger från Tyska TFA

Dataöverföringen mellan TFA-klimatloggerenheterna och vidare till din dator sker med modern teknologi vilken är säkrare, snabbare energisnålare och klarar långdistans. Höljet i hygrometersensorerna är utformat för att motstå vattenstänk samtidigt som rätt mängd lufttillförsel ska ske för rättvisande klimatvisning och loggning. Vid placering av sensor utomhus ska den dock skyddas mot direkt solljus och regn eftersom sådan påverkan ger felvisning och över tid kan påverka tekniken negativt.

Noggrannheten för temperaturmätning ligger på +- 1 grad Celsius medan fuktmätning inom intervallet 35-75 RF% ligger på +- 3% vilket för klimatloggning i hus och hem etc. ses som högst tillförlitligt för god egenkontroll.

Klimatloggning i datorn

Mjukvaran, programmet som installeras i datorn ger möjlighet att visa både detaljerad text- och sifferlista samt diagram över klimatloggningen.

Klimatloggningen sker i huvudenheten och till datorn via trådlös USB-överföring

Under de separata enheterna i klimatloggerprogrammet finns, förutom möjlighet att precisionsövervaka, enhetsindividuell inställning för larm gällande hög och låg temperatur samt relativ fuktighet (RF%). Detta är en fin funktion som underlättar övervakningen. Gå till sidan mögel och titta där på diagram LIM 1, vilket visar när det t.ex. i utrymme som krypgrund eller vind är fara för överrepresenterad mikrobiell tillväxt, vilket innebär skador på byggnadsmaterial samt kontamineringsspridning av mögel och fuktskaderelaterade bakterier.

Larm kan ställas in i alla enheterna gällande temperatur och fuktighet

Diagramfunktionen är ytterligare redskap för överblick och egenkontroll. Klickbara val, markering och avmarkering, gör att man kan välja de diagramkurvor som är mest adekvata att titta på för de värden som ska följas över tid. Enheten kan logga 50.000 mätvärden.

Klimatloggern presterar ett väl överskådligt hygrometerdiagram

TFA Klimatloggerpaket

Klimatloggerpaket med tre klimatsensorer
Välj hur många TFA fjärrsensorer du vill ha.

Inkl moms och frakt via Postnord
Bas + 1 sensor      950:-
Bas + 2 sensorer 1.175:-
Bas + 3 sensorer 1.400:-
Bas + 4 sensorer 1.625:-
Bas + 5 sensorer 1.850:-
Bas + 6 sensorer 2.075:-
Bas + 7 sensorer 2.300:-
Bas + 8 sensorer 2.525:-


Normalt levereras detta paket inom 1-3 vardagar.

Extra klimatsensorer

Har du behov av att i efterhand komplettera med extra TFA fjärrsensor?

1 st sensor 300:-

Beställ TFA klimatlogger via AvfuktareButiken

Enklare Hygrometer

För dig som inte önskar en hygrometer med så många finesser eller klimatloggning har vi en enklare variant i form av Hygrometer RAR502X.

Gå till avdelningen där vi presenterar lagerhållna Hygrometrar, Fuktkvotsmätare och system för klimatloggning.

Läs mer om specifika tips gällande fuktmätning i krypgrund: Fuktmätning i krypgrund - Att mäta är att veta

2016-05-10
Uppdaterad 2019-04-10
Av Jerker Andersson
FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Med klimatloggern slipper du penna och papper eller uppföljande anteckningar i datorn. Klimatminnet från TFA lagrar upp till 50.000 hygrometervärden som snabbt kan hämtas upp i datorn.

Hygrometersystemet är perfekt för den lite mer intresserade husägaren som kanske även har en teknisk ådra. Möjligheterna med klimatloggern är många och husägandet blir tryggare.

Får du upp alarmerande värden gällande fukt eller undrar över något i samband med vårt område, ring gärna, eller sänd ett mail så svarar vi.