Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Krypgrundsisolering LFS-25

LFS-25 har sett till tjockleken låg värmeledningsförmåga, eller på annat sätt uttryckt bra isolervärde. Detta beror på tillverkningsprocessen vilken skapar en massa små inkapslade luftbubblor i materialet. Denna typen läggs ovanpå befintlig byggplast i krypgrund och kan även sättas emot grundmur.

Krypgrundsisolering LFS-25 på rulle om 80-100m2

* Fukt - RF-stabilisator
* Kondensbarriär
* Bra isolervärde
* Ångbroms
* God åldersbeständighet
* Hög alkalieresistensLFS-25 Krypgrundsisolering är fri från skadliga ämnen (HFC, CFC, Klorin) och ger ingen support till mögel och röta. LFS-25 är bestående av högeffektiv Polyeten. Isoleringen är återvinningsbar. Vid brand bildas enbart vatten och koldioxid.

Krypgundsisolering LFS-25 är ISO 9001 CertifieradKrypgrundsisolering LFS-25 är ISO 14001 CertifieradMiljöbesparing och ekonomisk vinst!
Vi låter krypgrundsisoleringen miljöbesparande levereras direkt hem till Dig från huvudlager i trakterna av Halmstad.
Vi kan genom direktleverans på detta sätt hålla ner priserna då vi slipper extra frakt-
kostnad till och från Ljungby samt att vi också slipper fördyrande lagerkostnader.

Läggningsanvisning för krypgrundsisolering LFS-25.

Beställ Krypgrundsisolering LFS-25 via AvfuktareButiken

Observera att överskjutande frakt kan tillkomma om t.ex. extra båtfrakt ut till någon ö måste göras. Detta gäller ej de större förbindelserna utan tillkommer endast i fall där externt fraktbolag tar vid. Fraktbolaget telefonaviserar i förväg leverans av krypgrundsisolering, där man måste ta emot och signera mottagandet. Om man inte kan ta emot den dagen som föreslås måste överenskommelse om nytt leveransdatum göras.

Om krypgrundsisoleringen inte kan mottagas inom ett antal dygn ställs denna på fraktbolagets närmaste lager och lagerkostnad debiteras löpande. Det går i vissa fall att avhämta på speditörslagret om man önskar det, hör med fraktbolaget då de aviserar.

Krypgrundsisoleringens historia

I början av 2000 gjordes semesterresa till Holland där man länge haft uttalade fuktproblem i sina krypgrunder. Ett företag hade kommit på att marken utgjorde rejäl köldbrygga och att det inte hjälpte enbart med byggplast. De provade liksom vi olika lösningar, t.ex. frigolitkulor, vilka var statiska och hamnade överallt där de inte skulle finnas, även på den som kröp in i krypgrunden. Det holländska valet föll på skummad polyeten, liknande liggunderlag vilket lades över byggplasten. God effekt gavs och vi var inte sena att hämta hem denna innovativa lösning. Utprovning gjordes gällande ett antal olika fabrikat. Kvalitetsmässigt var det ganska stora variationer i förhållande till vad vi önskade. Då vi har registrerat varumärket LFS för ett antal produkter föll valet att kalla den krypgrundsisolering vi leverar för LFS-25. Kraven är att den ska hålla god isolerverkan samtidigt som den måste vara lätthanterlig och hyfsat slitstark. De slutna cellerna ökar fuktgenomgångsmotståndet samt hållbarheten.

- Tillbaka till förstasidan om Krypgrundsisolering

Uppdaterad 2019-03-19
Av Jerker Andersson
FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Varmare golv

Med krypgrundsisolering och avfuktare blir golven över krypgrund i regel varmare och besparing görs både gällande avfuktningen samt värmen i huset.

Passiv avfuktare

Krypgrundsisoleringen klassas som passiv avfuktare då den inte kräver någon energi för att göra krypgrunden varmare och torrare.

Klimatet ändras

Vi får allt varmare och fuktigare klimat och det krävs därför åtgärder för att krypgrund inte ska drabbas av fukt-
relaterade skador.