Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Mitsubishi avfuktare fabrikatet att lita på via Svenska Canvac

Mitsubishi Electric har utvecklat ingenjörsanda få företag förunnat. Detta märks bl.a. genom de produkter vi kan leverera i form av avfuktare och även ventilationsaggregat. Produkterna är genomtänkta i detaljplan och inte bara anpassade efter den asiatiska marknaden utan även den skandinaviska samt framför allt svenska där det ofta ställs högre krav. Japanska Mitsubishi kan mycket väl mäta sig med svensk och tysk kvalitet och kanske t.o.m. snäppet bättre om man ser i ett brett perspektiv där många fabrikat jämförs. Nytt år 2014 är tydligare mätmetodik gällande avfuktningskapacitet där man anger ärliga värden.

Avfuktare Q Dry som vi började saluföra

En äldre modell av Mitsubishi avfuktareAvfuktare MJ-E16V var Mitsibishi´s grundmodell med funktioner som:

* Lågtemperaturfunktion för bättre avfuktning
   även under +15 C.
* Snabbtorkning av tvätt
* Auto-läge som ger ca. 55% RF i utrymmet
* Luftrening med filter
* Manuellt ställbar luftriktare
* Möjlighet att ansluta dräneringsslang
* Timer för av- och påslag, 2-4-8 timmar

OBS! Denna modell har utgått ur sortimentet.

Redan första varianten av den avfuktare som här kom att kallas Q Dry MJ-E16V var stabil med god avfuktningskapacitet. Mitsubishi Electric har sedan 1983 kontor i Sverige och valde sedermera att leverera sina avfuktare genom grossisten Canvac där vi idag gör våra inköp. Canvac levererar ut mycket snabbt och ger god support vilket är ett par av våra krav på en leverantör.

Q Dry serien av avfuktare kom snabbt att särskilja sig från många konkurrerande märken, med lägre ljudnivå, stabil avfuktning och mindre skrymmande yttermått samt enkelt handhavande. MJ-E16V följdes upp av MJ-E16VX som i skrivande stund är på väg att fasas ut till fördel för nya Q Air D14 MJ-E14CG.

Uppdaterad 2018-09-28
Av Jerker Andersson
FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Har du frågor att ställa om avfuktare och avfuktning? Vi brinner för att hjälpa till och står gärna till tjänst med god kunskap.