Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

TrygghetsVakten Pro avfuktare

Gänget från Göteborg gör det igen, tar fram en ny revolutionerande lösning gällande problem med fukt, denna gång i kombination med radon-sanering.

TrygghetsVakten Pro har uppenbart ärvt några idéer från deras vindsenhet. Pro ventilerar nämligen krypgrunden mer när det är torrare ute än när det är fuktigt ute. Dock håller fläkten hela tiden det varvtal som krävs för att hålla nödvändig undertrycksventilation, vilket de benämner som dynamiskt och momentant.

Värmekabeln finns också med vilket kan ses på bilden nedan.

TrygghetsVakten Pro skyddar både mot fuktrelaterade skador som mögel samt mot radon och lukt.

Samtidigt som enheten på ett smart och energisnålt sätt fuktsäkrar utrymmet så hindras också radon och ev. krypgrundslukt och elak lukt att tränga upp i bostaden.

I kombination med krypgrundsisolering kan man räkna med en så låg driftskostnad som ner till 3:- per m2 och år, vilket motsvarar ungefär 300:- för en krypgrund på 100m2.

Kvalitetsmässigt har TrygghetsVakten enbart satsat på komponenter som håller länge och är stabila, bl.a. är fuktsensorn långtidsstabil samt systemet själv-
kalibererande. Serieproduktion är igång och installationer med bra resultat har uppvisats.

Den normalhändige kan själv installera TrygghetsVakten Pro. Vi installerar även denna enhet eller står till tjänst med telefonsupport före och efter köp. Behörig elektriker drar fram el.

Ring oss för teknisk information och support.

Uppdaterad 2018-09-28
Av Jerker Andersson
FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB