Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Q Air D14 Avfuktare - Mitsubishi ger kvalitativ avfuktning

Mitsubishi Electric står för ledande kvalitet med sin avfuktare Q Air. Vi har valt att ta in denna luftavfuktare i sortimentet av olika tungt vägande anledningar:

  • Låg energiförbrukning

  • Hög avfuktningskapacitet

  • Estetisk tilltalande & kompakt design

  • Generellt lägre ljudnivå

  • Bevisligen "Bäst i Test" via Råd & Rön -07 samt topptestad av Energimyndigheten

Q Air avfuktare är främst ämnade att användas i rum där det är varmare då tekniken som används går under benämning kondensavfuktare. Dock är Mitsubishis teknik ledande genom att jämförelsevis högre avfuktningskapacitet bibehålls även vid lite lägre temperaturer. Dock rekommenderar vi ej Q Air till avfuktning av kallutrymmen som krypgrund och vind. Läs mer under välja rätt avfuktare om du har avfuktningsbehov inom det området alt. ta kontakt med oss för personlig rådgivning.

De två avfuktarna i serien är designmässigt tidlösa samt av ett kompakt format som inte bygger mer än 19cm på djupet. Därför passar dessa in såväl i det modernare som i det äldre huset. Samtidigt finns många smarta funktioner såsom viss luftrening, mögelvakt, lågtemperaturfunktion för motverkande av kondens etc. utan att för den skull göra avfuktningen komplicerad att styra och ställa. Med andra ord ser vi att konceptet med Q Air är väl genomtänkt och vi använder oss själva av dessa i våra tvättstugor vilket innebär upp till 75% energibesparing i jämförelse med att torktumla med äldre typ av torktumlare eller på annat sätt värma bort fukten ur kläderna.

- Läs mer om Q Air´s olika arbetsområden och fördelar

Q Air D14 MJ-E14CG

Nya Q Air D14Avfuktare MJ-E14CG är det senaste från Mitsubishi. Uppdateringen som skett är ändring av modellbeteckning då japansk mätstandard gällande avfuktning korrigerats. Kapaciteten anges till 14 L vid 30 C. och 80% RF samt 4,8 L vid 22 C. och 60% RF.

På den nya avfuktaren är startknappen gul.

Märk väl att denna nya standard och uppgivande av avfuktningskapacitet är ärligt angiven till skillnad från många andra avfuktarfabrikat.

Inkl moms och frakt 4.080:-

Mycket utförlig och bra instruktionsmanual medföljer avfuktarna. Dock står de utrymmesspecifika detaljerna som är viktiga för maximalt utnyttjande av avfuktaren inte med och där kommer vår expertis in i bilden. Välkommen att ställa frågor kring vad som i avfuktningssyfte är lämpligt för just din applikation.

Uppdaterad 2018-09-28
Av Jerker Andersson
FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Avfuktarens kvalitet

Vi lägger stor vikt vid att leverera avfuktare med hög kvalitet. I många utrymmen där avfuktning är viktigt får man inte tumma på säkerheten.

Vi levererar idag över hela norden via Posten, antingen som företagspaket eller till ditt närmsta utlämningsställe. Betalning via faktura eller räntefritt.