Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Miniventilation VL50 VL-50S2-E ventilationsaggregat Mitsubishi

Miniventilation VL-50 från MitsubishiI takt med allt mer forskning vet vi att det är mycket viktigt både för hus och hälsa med god ventilation. Det finns en uppsjö med värmeåtervinnande ventilationsaggregat på marknaden. Många av dem är både dyra och komplicerade att installera. Mitsubishi har ändrat på detta genom sina två aggregat som går under benämning Miniventilation. Här presenteras Miniventilation VL-50 (VL-50S2-E) vilket vi har för försäljning.

VL-50 kan betjäna rum på upp till maximalt 40m2. I lågfart, med väldigt låg ljudnivå om 15 dB(A) kan miniventilationen betjäna rum om upp till 12m2. Energiförbrukningen är mycket förmånlig i förhållande till värmeåtervinningen och ventilationsvinsten. VL-50 drar endast mellan 4 till 14 W beroende på hastighetsläge.

Värmeåtervinning i VL-50 Miniventilation

Värmeåtervinning med VL-50 ventilationsaggregat

Här exempel på VL-50 värmeåtervinning då enheten är ställd i lågfart. Vid 0 grader ute och +20 grader inne återvinns 80% av värmen samtidigt som man får luftombyte.

VL-50 kan ge viss kyleffekt under sommaren
Under sommaren kan VL-50 ge viss kyleffekt gällande ventilationsluften. Vid +25 graders uteluft och +20 grader inne kan enheten sänka tilluften med drygt 3 grader. Det hjälper till att ge bättre komfort i betjänat utrymme.

Installation av VL-50

Konstruktionen av ventilationsaggregatet är så finurlig att det endast krävs ett hål i väggen, 120mm i diameter. Det innebär att man antingen tar upp ett nytt ventilationshål i vägg eller nyttjar redan befintligt. På utsida vägg monteras medföljande nederbördsskydd.

Installation av VL-50 kan ske både horisontellt och vertikalt
VL-50s dimensioner är B 522 H x 245 x D 168 mm.

Installationen kan ske valfritt horisontellt eller vertikalt högre upp i rummet. El ansluts via stickkontakt.

Miniventilation VL-50
Inklusive moms och frakt inom Sverige 4.094:-


- Se även det större ventilationsaggregatet Miniventilation VL-100

Beställ Miniventilation VL-50 via AvfuktareButiken

Luftrenare AirSteril för ytterligare bättre luftkvalitet


VL-50 kan för ännu renare luft kompletteras med Luftrenare AirSteril Silent
För att ytterligare optimera luftkvaliteten i bostaden kan Miniventilation VL-50 kompletteras med vår fotokatalytiska luftrenare AirSteril Silent.

Ofta medför ventilation och luftrenare hög ljudbild. Kombinationen mellan VL-50 och AirSteril Silent är ifråga oslagbar. AirSteril Silent är nämligen vad den heter, helt tyst.

Luftreningstekniken baseras på UVC-ljus och fotokatalys inne i enheten, där luft via termisk rörelse dras igenom. Luftreningseffekter medföljer ut i rumsluften. Enheten är verksammare än luftrenare med HEPA-filter mot mycket små partiklar och gasformiga ämnen.

- Läs mer om Luftrenare AirSteril Silent

2018-03-07
Uppdaterad 2019-03-18
Av Jerker Andersson
FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Förbättrad ventilation och luftrening motverkar uppbyggnad av radon, koldioxid, mögel och bakterier. Dessa faktorer kan vara allvarligt hälsopåverkande.

I vissa fall löser inte ventilationen hela frågan med skadeverkande fukt i inomhusmiljön. Då kan komplettering av avfuktare behövas.

Misstänker eller har du uppdagat fuktskada i huset? Vi har kunskapen och lösningarna.