Sök

Lukt och mögel – avfuktare 2012

0
(0)

Lukt och mögel… här delas lite tankar om hur vi ska fortsätta verksamheten under året.

Sommaren -11 bjöd på mycket arbete såväl för oss som för många husägare vilka fått mögel och lukt i sina hus. Från juli månad framåt var det troligen mer fuktigt än många andra säsonger tillbaka. Vintern (den så kallade) som nu råder är inte heller på något sätt vänlig emot husen, särskilt inte de som står ouppvärmda och där det inte finns avfuktare. Stormigt väder medför även det extra hög fuktlast.

Med facit i hand ser vi vad som kommer, i ett både precist och mer brett perspektiv. Därför har vi valt att fr.o.m. årsskiftet anställa Christoffer Sträng som förstärker verksamheten både på supportsidan, installation av avfuktare samt mögelsanering och luktsanering. Christoffer kommer även att tilldelas ansvarsområden. Därmed kan vi äntligen bredda utbudet och fördjupa informationen om mögel, lukt och andra därtill hörande fel samt brister som kan uppstå i olika byggnader.

Mögel och lukt – fördjupad kunskap

Kan det finns mer att förtälja då det gäller just mögel och lukt? Visst finns det! Visserligen har vi låtit pennan vila en dryg månad, men det var bara för att ladda om, göra ytterligare en mindmap för underlättandet av vidare arbete med att sprida kunskap och förståelse om hur lukt och mögel kan uppstå samt hur man kan förebygga t.ex. med avfuktning, framför allt rätt sådan.

Grundläggande har ganska mycket redan behandlats, kring krypgrund och vind. En byggnation består av mer än så och fuktskada kan uppstå på andra ställen också. Här finns minst lika mycket till att lägga in på sidan. För somliga kanske det kommer att kännas lite som överkurskunskap, fast vår förhoppning är den att många ska kunna dra nytta av det, inte minst då det gäller de som far illa av boendet i s.k. sjuka hus.

Fler avfuktare

I takt med allt fler levererade avfuktare har vi sett vilka fabrikat och typer som kan rekommenderas till olika applikationer och avfuktningsbehov. Därmed finns ambitionen att vidare bredda portföljen med avfuktare. Möjligen kommer ett eget varumärke att lanseras. Dock finns inget datum satt för detta ännu. Utbudet av Luftrenare AirSteril ska utökas eftersom detta innebär luftrening och sanering med numerärt bevisad god effekt.

Vi ser fram emot att möta dig, såväl via mail som telefon eller på platsbesök.

—————————————

Så här drygt ett år efter denna sidans utgivelse, har en utvärdering gjorts om målen har nåtts. Att sätta ribban högt innebär att det kan bli svårt att nå ända fram. Vad som här strax efter nyår 2012 sades om avfuktare mögelsanering och annat stämmer in ganska bra. Vissa projekt tar lite extra tid att genomföra bara, men är inte lagda på hyllan för det. Vi siktar nu 2013 fortfarande framåt i samma anda.

Uppdaterad 2019-05-09

Hur bra var denna sida?

Klicka på en stjärna för att rösta

Sammanlagd ranking 0 / 5. Antal röstande 0

Inga röster än. Bli först med att lägga din röst

Dela vårt innehåll

Snabba Leveranser

Nya Sidor

Cookie Policy (EU)

5 (1) Hur bra var denna sida? Klicka på en stjärna för att rösta Lägg till din röst Sammanlagd ranking 5 / 5. Antal röstande 1 Inga röster än. Bli först med att lägga din

id06-logotype
Avfuktningsprojekt med ID06

0 (0) Ljungby Fuktkontroll – Din Partner för Säkra avfuktningsprojekt med ID06   Vad är ID06 och Varför Är Det Viktigt? ID06 – En Nyckel till Säkerhet och Effektivitet ID06 är en standard för identifikation

Användning av Airsteril AS-430 i krypgrund
Användning av Airsteril AS-430 i krypgrund

0 (0) Användning av Airsteril AS-430 i krypgrund                       För att hantera luktproblem i krypgrunden finns det flera åtgärder att överväga, eftersom lukt ofta sprids

Produktexempel

Badrumsfläkt

Fläkt Intellivent 2.0 badrumsfläkt

Intellivent 2.0 är en uppdaterad variant av den ursprungliga badrumsfläkten som Fresh rönte stora framgångar med. Prestandahöjning har skett med uppgraderad tystare fläktmotor och det är nu ännu enklare att rengöra genom löstagbart fläkthjul.

Vid köp av två Intellivent ges rabatt. Gör val nedan.

Läs mer »
AceTec EvoDry RCF20 sorptionsavfuktare

Sorptionsavfuktare EvoDry-RCF-20-G1-Paket

Svensktillverkad      Acetec tillverkar avfuktare för t.ex. krypgrund och vind   

Paketet med sorptionsavfuktare är dimensionerat för hus upp till 300m³

Passar för den som inte är i direkt behov av speciallösningar för krypgrunden eller Vinden.

Innehållslista paket

  • Avfuktare Acetec Evodry RCF 20 G1 med tillhörande utrustning som våtgasslang, utloppsplåt och manöverpanel MPO-01 med styrutrustning EDC-01.
  • Torrluftsslangar 3st på 15m långa
  • Slangklämma 3st
  • Sluthylsa 3st för placering i slutänden på torrluftsslangen
  • Utbytes partikelfilter 20st extra (Räcker för 10 år)
Läs mer »
Acetec Evodry sorptionsavfuktare

Acetec EvoDry PD+ sorptionsavfuktare

 

  Svensktillverkad    Acetec tillverkar avfuktare för t.ex. krypgrund och vind   

Acetec EvoDry PD+ med högtemperaturskydd, är en sorptionsavfuktare ämnad att avfukta t.ex. vind och krypgrund m.fl. kallare riskkonstruktioner i hus. PLUS-funktionen gör att avfuktaren efterföljer de nya brandskyddsregler som satts vid nybyggnation och renovering.

Artiklar som ingår i paketet

1 st Avfuktare EvoDry PD+
1 st Manöverpanel MPO-01 med styrutrustning EDC-01 och 15 m kabel
1 st Utloppsstos
2 m Våtgasslang

Filter till avfuktare

Läs mer »

Inlägg

Rulla till toppen