Search

Lukt och mögel – avfuktare 2012

0
(0)

Lukt och mögel… här delas lite tankar om hur vi ska fortsätta verksamheten under året.

Sommaren -11 bjöd på mycket arbete såväl för oss som för många husägare vilka fått mögel och lukt i sina hus. Från juli månad framåt var det troligen mer fuktigt än många andra säsonger tillbaka. Vintern (den så kallade) som nu råder är inte heller på något sätt vänlig emot husen, särskilt inte de som står ouppvärmda och där det inte finns avfuktare. Stormigt väder medför även det extra hög fuktlast.

Med facit i hand ser vi vad som kommer, i ett både precist och mer brett perspektiv. Därför har vi valt att fr.o.m. årsskiftet anställa Christoffer Sträng som förstärker verksamheten både på supportsidan, installation av avfuktare samt mögelsanering och luktsanering. Christoffer kommer även att tilldelas ansvarsområden. Därmed kan vi äntligen bredda utbudet och fördjupa informationen om mögel, lukt och andra därtill hörande fel samt brister som kan uppstå i olika byggnader.

Mögel och lukt – fördjupad kunskap

Kan det finns mer att förtälja då det gäller just mögel och lukt? Visst finns det! Visserligen har vi låtit pennan vila en dryg månad, men det var bara för att ladda om, göra ytterligare en mindmap för underlättandet av vidare arbete med att sprida kunskap och förståelse om hur lukt och mögel kan uppstå samt hur man kan förebygga t.ex. med avfuktning, framför allt rätt sådan.

Grundläggande har ganska mycket redan behandlats, kring krypgrund och vind. En byggnation består av mer än så och fuktskada kan uppstå på andra ställen också. Här finns minst lika mycket till att lägga in på sidan. För somliga kanske det kommer att kännas lite som överkurskunskap, fast vår förhoppning är den att många ska kunna dra nytta av det, inte minst då det gäller de som far illa av boendet i s.k. sjuka hus.

Fler avfuktare

I takt med allt fler levererade avfuktare har vi sett vilka fabrikat och typer som kan rekommenderas till olika applikationer och avfuktningsbehov. Därmed finns ambitionen att vidare bredda portföljen med avfuktare. Möjligen kommer ett eget varumärke att lanseras. Dock finns inget datum satt för detta ännu. Utbudet av Luftrenare AirSteril ska utökas eftersom detta innebär luftrening och sanering med numerärt bevisad god effekt.

Vi ser fram emot att möta dig, såväl via mail som telefon eller på platsbesök.

—————————————

Så här drygt ett år efter denna sidans utgivelse, har en utvärdering gjorts om målen har nåtts. Att sätta ribban högt innebär att det kan bli svårt att nå ända fram. Vad som här strax efter nyår 2012 sades om avfuktare mögelsanering och annat stämmer in ganska bra. Vissa projekt tar lite extra tid att genomföra bara, men är inte lagda på hyllan för det. Vi siktar nu 2013 fortfarande framåt i samma anda.

Uppdaterad 2019-05-09

Hur bra var denna sida?

Klicka på en stjärna för att rösta

Sammanlagd ranking 0 / 5. Antal röstande 0

Inga röster än. Bli först med att lägga din röst

Dela vårt innehåll

Snabba Leveranser

Nya Sidor

Produktexempel

Helmask SR 200
Helmask SR 200

Sundströms Helmask SR 200 har tätslutande visir vilket ger fullgott skydd såväl sanering som inspektion.

Andningskomforten i helmasken är mycket bra. Detta kan vi själva styrka då SR 200 används inom företaget vid sanering av olika slag.

Levereras med 1 st Partikelfilter SR 510 P3 R.

Kan även kombineras med Gasfilter SR A1, se tillbehören.

Läs mer »
Dantherm CDT 30 S avfuktare

Dantherm CDT 30 S med två stosar för anslutning av torrluftsslang eller rör. Fördelning av avfuktad luft är i vissa fall viktigt för optimal avfuktning. Vid vattenskadeavfuktning kan man leda torrluften in bakom avskärmning mot skadestället till, för optimal verkan. Samtidigt kan det integrerade värmeelementet på 1kW avsevärt förbättra effekten av avfuktningen.

Dantherm avfuktare 30 S är en produkt som levereras direkt från huvudlager, varvid ångerrätt ej tillämpas.

Läs mer »
CTR 300TT2 Corroventa
CTR 300TT2 Corroventa sorptionsavfuktare

Svensktillverkad

Sorptionsavfuktare Corroventa CTR 300TT2 med ställbart integrerat undertryck.

Observera att avfuktaren för styrning och installation ska kompletteras med tillvalen Styrenhet Homevision Pro samt Monteringskit TT. Se tillvalen

Sorptionsavfuktaren CTR 300TT2 är specialkonstruerad för användning i krypgrunder, där kraven är stora på energieffektivitet, driftsäkerhet och lång livslängd. Tack vare Corroventas patenterade spjällösning som skapar undertryck i krypgrunden, så är avfuktaren CTR 300TT2 även lämplig för lukt- och radonsanering.

Corroventa Tillval

Monteringskit

Homevision Pro

Läs mer »

Inlägg

Rulla till toppen