Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Om företaget Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Historiken bakom Ljungby Fuktkontroll & Sanering sträcker sig ett antal år tillbaka i tiden då Jerker Andersson tidigt hade ett stort natur- och kemiintresse. Bred arbetslivserfarenhet inom tillverkningsindustri med tillhörande utbildningar, människovårdande yrken och projektledning ledde vidare till ytterligare studier vid Växjö Universitet (95-98) där bl.a. ledarskap och organisation stod på schemat. Företagsideerna tog fart i samband med Jerkers universitetsstudier.

2001 startades företaget Vårgårds Hygien upp i Jönköping, med inriktning på sanering såsom mögelsanering och helhetsbegrepp kring hus samt hälsa. Efter flytt till Ljungby och allmän förfrågan även kring ämnet avfuktare och avfuktning döptes företaget om till nuvarande namn 2005, med tanke om att på ett pedagogiskt sätt informera kring ämnet fukt och mögel samt hur man som husägare kostnadsbesparande själv kan förebygga och åtgärda. Parallellt med informationsflödet via Internet , telefon och mail utfördes även sanering samt installation av avfuktare i t.ex. krypgrund och vind.

Senare blev företaget ombildat till aktiebolag och förstärkt av delägaren Tomas Petersson som har mångårig erfarenhet inom industriell tillverkning, brunnsborrning, vattenrening, avfuktare och värmepumpar såsom t.ex. bergvärme. Tomas var grundare till och eldsjäl i företaget IVT Center Vislanda - Team PTL. Under åren i detta företag kom Tomas mycket väl i kontakt med problematiken som Ljungby Fuktkontroll idag inriktar sig på. Tomas var mycket välkommen in som delägare och kompletterar Jerker kunskapsmässigt samtidigt som de båda är samkörda och eniga om olika lösningar.

Uppdelning har skett i olika ansvarsområden där t.ex. Tomas är installationsansvarig och Jerker står för arbetet med hemsidan. Båda har hand om den kostnadsfria support som ges m.m. Vidareutveckling och innovation står nu på schemat. Läs även här sidan 2012 Mögel Lukt Avfuktare vilken i korta ordalag beskriver hur vi fokuserat under det året.

Vidare har personalstyrkan utökats efter behov med de trevliga medarbetarna Christoffer Sträng och Anton Sterner.

Det finns även en blogg under vår domän, dock inte alls så frekvent uppdaterad som huvudsidan. I takt med Internets utveckling och den socialisering som det talas mycket om har vi lagt ut en profil på Facebook. Där kommer nyhetsblänk från vår och andras verksamheter att göras kring allt som rör fukt, mögel, lukt, avfuktare, hälsa och forskning etc. Gillar du något vi gör, registera dig gärna på Google+ och följ därifrån via automatisk uppdateringsping till mail eller mobiltelefon arbetet och informationsflödet från oss.

För oss är service och ömsesidigt förtroende ledorden. Miljöpolicyn är även mycket viktig i vår verksamhet.

Kontors- och visningsbutik finns i Ljungby på Skinnarevägen 1. Vid intresse bokas tid för visning av produktsortimentet, så vi säkert har aktuella produkter på plats då huvudlagret ligger någon mil bort.

Brott mot vår copyright beivras direkt på grund av tidigare stora problem med att såväl privatpersoner som företag kopierat information som tagit oss mycket tid att presentera.

Ljungby är utgångsorten vid installation av avfuktare
Via Posten och speditörer täcker vi upp leveranser av t.ex. avfuktare över hela Sverige och Skandinavien.

Leveranstider är normalt korta och försändelsen tar inom landet ca. en till tre vardagar. Företaget är perfekt placerat utmed E4:an där det många gånger dagligen passerar transporter.

Vårt fysiska arbetsområde sträcker sig över hela södra Sverige men måste vid mindre tidkrävande arbete såsom enkel fuktmätning eller mindre inspektion begränsas eftersom vi inte önskar sitta i bilen mertiden av arbetsdagen. Vi vill kunna göra mesta möjliga nytta. Resor för installation av avfuktare görs med i regel maximalt 30 mils radie från Ljungby.

Vi samarbetar med installatörer även på andra orter dit vi själva inte når.

Vi är sponsorer gällande CS CLUB SCHYSST mot mobbning, främlingsfientlighet, rasism, kriminalitet och droger:

- LFS sponsrar unga genom CS CLUB SCHYSST mot mobbning

Mvh / Teamet bakom LFS

Uppdaterad 2019-03-06
Av Jerker Andersson
FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Hela Sverige

Visste du att vi framgångsrikt levererar avfuktare och saneringsaggregat via post och åkeri. Detta till ett mycket förmånligt pris.