Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Avfuktare KCC 610HA för avfuktning i mindre rum

Varför köpa dyr avfuktare avsedd för stora rumsytor när man behöver en till mindre avfuktningsändamål?

Avfuktare från KCC 610HAViktigt att direkt nämna är nödvändigheten av att välja rätt avfuktare utifrån olika kriterier såsom mängden fukttillskott även kallat fuktlast, temperatur och volymen på rummet som ska avfuktas.

KCC 610HA är ämnad att fungera som bäst där temperaturen ligger mellan 18 och 35 grader och volymen inte överstiger 80m3 vilket i regel motsvarar ett rumsutrymme om upp till ca. 30m2.

Vid optimala förhållanden kan avfuktaren kondensera upp till tio liter vatten per dygn. Med optimalt menas då 30C och 80% relativ fuktighet. Därför räknas specifikationen ned vid normal rumstemperatur och ännu mer vid temperaturfall eftersom denna avfuktare arbetar som kondensavfuktare.

Beskrivning avfuktare KCC 610HA

Avfuktare KCC 610HA är lätt att hantera med måtten H427, B321, D258 samt vikten 8,6kg. Energiåtgången per timmes avfuktning är 180W. Manöverpanelen är utrustad med ett vred där hygrostatvärde ställs in valfritt, normalt 55% t.ex. i sommarstuga där lite känsligare material förvaras som textilier m.m.

Kondensvattenslang kan anslutas på denna avfuktare

Den fuktiga luften som vi inom avfuktningsbranschen kallar processluft dras in via luftfilter på framsidan av 610HA, avfuktas och blåses ut torrare på baksidan av avfuktaren. Därför ska den stå fri med distans till väggar och möbler för bästa luftomsättning. Antingen kan kondensvattnet samlas upp i tanken som rymmer två liter eller dräneras bort via slang som anslutes på baksidan av avfuktaren och dras vidare till golvbrunn eller annat avlopp. Har man inte möjlighet att ofta tömma vattenbehållaren är slangalternativet bra.

OBS! KCC 610HA har utgått ur sortimentet och ersatts av Avfuktare KCC-10A

Vid större behov finns avfuktare KCC 820EA också den till förmånlig kostnad.

Se även hela produktutbudet av avfuktare.

Håll koll på rumsklimatet med vår trådlösa hygrometer eller fuktlogger som kan anslutas till datorn för visning av loggningsdiagram.

Av Jerker Andersson

Vi vet vilken avfuktare som passar var. Hör med oss och få skräddarsydda lösningar. Supporten är kostnadsfri via mail eller telefon.KCC 610HA var 2007 testad av Energimyndigheten med goda resultat.

Vid lukt som ofta uppkommer av för hög fuktlast kan denna avfuktare kombineras med fotokatalytisk luftrenare som via effektiv teknik bryter ned och neutraliserar lukter av olika slag.