Miljövänlig och ekologisk avfuktare

0
(0)

Miljövänligt och naturvänligt? hur ser det ut i Sverige?

Vi är inne i ett tidevarv då allt mer fokus sätts på att bespara och bevara naturen och dess miljö. Frågan är om olika avfuktare egentligen är miljövänliga och ekologiska?

Svaret blir mer eller mindre, och kräver i sin tur ytterligare mer djupgående förklaring.

Tillverkning av avfuktare

Tillverkningen av avfuktare kan inte ses som miljöbesparande då i stort sett all industri kräver energi och påverkar negativt genom föroreningar. Den mesta tillverkningen av avfuktare såsom kondensavfuktare sker i regel i Asien och de har där inte kommit så långt som t.ex. Sverige när det gäller miljötänk. Dock har man nu satt ett direktiv vilket kallas RoHs som förbjuder olika giftiga ämnen i tillverkningsindustri och slutprodukter. Det krävs dock lite mer tid för omställning till “grönare” tillverkning eftersom borttagande av olika ämnen kan försvåra produktionen.

Även om en specifik avfuktare sluttillverkas i Sverige så tas ofta de ingående detaljerna från Kina m.fl. länder.  Det innebär att själva frakten via båt och flyg i båda fallen är en “bov” i frågan.

I en del av avfuktarna ingår kylmedie som även går under benämning växthusgas. Då denna gas förr eller senare släpps ut från avfuktarens kylslingor påverkas naturen. Detta gäller inte sorptionsavfuktare eftersom dessa avfuktar genom annan princip och är därför mer miljövänlig.

Avfuktare och dess ändamål

Om avfuktare i ett brett perspektiv är bra för vår miljö så måste man titta på själva ändamålet och applikationen. Ponera att man i en krypgrund eller vind väljer att inte avfukta. Risken är rent statistiskt sett hög att det uppkommer tillväxt av mögel eller rent av bildas svampangrepp om fukten inte via avfuktaren elimineras. Det kan krävas både bruk av miljögiftig saneringsvätska och i hög grad påverkande renovering av huset. Att bevara hus från mögel genom avfuktning borde således ge vid handen att själva avfuktningsaggregatet vid “slutdestinationen” har gett en relativ ecobesparing. Till detta måste också vägas in att miljön för de boende blir bättre om man förebygger uppkomsten av det som kallas sjuka hus.

Satsning på naturvänlig avfuktare i Sverige

miljövänligt och naturvänligt SverigeKonkurrensen från asiatiska företag gör det inom många områden svårt att framställa frekvent säljande produkter, vilket i sin tur krävs för att som tillverkare överleva. Dock öppnar det europeiska och i synnerhet svenska miljöengagemanget möjligheter som asiaterna inte ännu hängt med på. Ett svenskt fabrikat av avfuktare som med precision och tyngd slagit sig in på den mer “avfuktningsgröna” och energibesparande för just vind och krypgrund nischade marknaden är Acetec. Avfuktarfabrikatet har verkligen tänkt till och på många sätt lyckats med att göra sin avfuktare  miljövänlig och ekologisk. Invägt de resurser som idag för husägaren finns ekonomiskt sett tillgängliga.

Avfuktarens energiåtgång inte att förglömma

Det finns avfuktare som inte är energieffektiva utan istället minst sagt energitörstiga. Det kan löna sig att investera genom ett lite dyrare inköp och sedan lägre avfuktningskostnad än tvärtom. Avfuktare med lite högre prislapp ska hålla längre och därmed inte belasta miljön genom snart ytbyte till en ny. Vi har i urvalet av avfuktare vägt in en mängd olika faktorer för att kunna leverera så rätt som möjligt och värna om vår miljö.

Avfuktare i hus gör skillnad mellan linjär och cirkulär ekonomi

Uppdaterad 2019-12-24

Hur bra var denna sida?

Klicka på en stjärna för att rösta

Sammanlagd ranking 0 / 5. Antal röstande 0

Inga röster än. Bli först med att lägga din röst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vårt innehåll

Snabba Leveranser

Nya Sidor

Produktregister

0 (0)                 A. Acetec Sorptionsavfuktare   Acetec Evodry PD Acetec Evodry PD+ Acetec Evodry 6H Acetec Evodry 6P Acetec Evodry 12H Acetec Evodry 12P Acetec Evodry 18H

Acetec EvoDry sorptionsavfuktare med rotor

0 (0) EvoDry modell P är den mer avancerade och levereras med en Panel där övervakning av klimatet i utrymmet som avfuktas kan göras, via panelen kan även inställningar göras. Avfuktarens panel har en diod

Spara energi och hälsa med avfuktning.

0 (0)   Spara energi och hälsa med avfuktning, sänk inte temperaturen utan avfuktning. Rekordhöga energipriser gör att uppvärmning av hus och andra byggnader blir väldigt kostsamt. Europas beroende av rysk energi har lett till

Produktexempel

Acetec modularsladd 15m

Acetec Modularsladd 15m

0 (0) Acetec Modularsladd 15m Modularsladd/Kommunikationskabel 15 meter. Passar alla våra avfuktare och ventilationsaggregat med modularkontakt OBS! Modularsladden har RJ-9 kontakter och kabeln är korsad

Läs mer »
TFA vindmätare Windmesser Weatherhub

Vindmätare TFA Weatherhub Windmesser

TFA vindmätare kopplas trådlöst till enheten Weatherhub som ansluts till router och Internet.

Övervakning sker via mobiltelefon och en specifik app vilken är gratis.

Vindmätaren mäter och visar via Weatherhub-systemet vindhastighet, vindriktning, vindbyar och max. vindhastighet. Enheten har PRO-funktioner för grafisk övervakning, översikter samt möjlighet för dataexport.

Observera att man måste ha Weatherhub-gateway för att systemet ska fungera. Se tillbehören.

Läs mer »

Inlägg

Rulla till toppen