Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Acetec RD50 Sorptionsavfuktare för mindre utrymmen

Vi har sett ett stort behov av avfuktare, s.k. sorptionsavfuktare för små utrymmen och presenterar här Acetec RD50 som lämpar sig för upp till 30m3 vindsutrymme eller 15m3 krypgrund där fuktlasten inte är extremt hög. Tekniken med sorptionsavfuktare möjliggör avfuktning ner till -20 grader vilket gör RD50 perfekt för den mindre krypgrunden, sommarstugan, garaget, båten eller vinden etc.

Avfuktare RD50 från Acetec
Acetec avfuktare RD50 är vidareutecklad från den mindre RD40 som var ämnad för fast montage mot vägg eller annan yta. Med RD50 är man mer flexibel då avfuktaren är portabel, utrustad med hygrostat samt förberedd för att anslutas med stosar till slang- eller rördragning.



Teknisk Data
* Hygrostat inställbar mellan 20 - 80%
* Mängd torrluft - 50m3/h
* Mängd våtluft - 7m3/h
* Avfuktningskapacitet - 3kg/24h
* Anslutning - 230V / 50Hz
* Effekt - 200W vid avfuktning
* Vikt - 2kg
* Bredd 17,5cm Djup 21,5cm Höjd 17,5cm
* Våtluftstos diameter - 32mm

Var noggrann med att inte underdimensionera avfuktaren sett till storleken på aktuellt utrymme. Har du ett större eller mer komplicerat utrymme sett till olika sektioner, utdragna sektioner eller vinklar är det bättre att välja en avfuktare med högre kapacitet t.ex. EvoDry 6H, Acetec PD-150, den större Acetec PD-250 eller den senaste modellen EvoDry PD, vilken fasat ut de andra modellerna. Se också avdelningen gällande vårt sortiment av avfuktare.

Utrymmet för installationen ska tätas mot uteluft. Våtluftsslangen dras ut genom ett för övrigt tätat hål till uteluften. Galvat metallnät sätts vid utblåset så att insekter eller möss inte tar sig in i slangen. I ett kallare utrymme ska våtlufts-
slangen isoleras utvändigt för att kondensbildning i denna ska undvikas. Ska slangen dras ut utanför utrymmet ska denna del också isoleras samt vinklas nedåt för att kondensvatten inte ska kunna bildas, rinna tillbaka och under kallare årstid frysa till is. Den avfuktade luften blåses ut i form av vattenånga.

För energisnål drift kan avfuktaren kompletteras med Hygrostat HygroPro, vilken är en hygrostat som mäter både temperatur och relativ fuktighet d.v.s absolut fuktighet.

Lägre driftskostnad nås också vid läggning av krypgrundsisolering då man installerar avfuktaren i krypgrund som annars är mycket kall och s.k. värmetrög. Genom läggning av krypgrundsisolering kan man ibland använda avfuktaren till något större utrymme än vad vi här anger, då utrymmet blir torrare än annars.

OBSERVERA: Avfuktaren är tagen ur produktion, till fördel för den nya modellen Acetec EvoDry 6H.

Se även den större modellen Acetec EvoDry PD.

Acetec RD50 levererades i grundpaket med utloppsplåt, våtgasslang och plåt för uppfästning mot vägg.
Två års fabriksgaranti tillämpas.
Fri support ges från oss.

Avfuktare Acetec RD50 leveransklar

Utloppsplåt till Acetec RD50






Våtgasslang till avfuktare






Tillval

Stossats för montage på processluftssida och torrluftssida, 100mm. Möjliggör slang- eller rördragning för bästa luftomsättning om max. 3 meter på vardera stos.

Stossats 595:-

7,5 meter 100mm torrluftsslang 290:-

Stosar - stossats till RD50 avfuktare

Uppdaterad 2018-09-28
Av Jerker Andersson
FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Mindre avfuktningsbehov

Har du ett utrymme som inte är så stort eller där fuktlasten är mindre kan denna avfuktare vara lämplig.