Sök

Vattenrenare neutraliserar cyanotoxiner alstrade av alger

0
(0)

Det finns få vattenrenare som klarar av att fjärna eller neutralisera cyanotoxiner vilka kan alstras av blå-gröna alger kallade cyanobakterier.

Här ses cyanobakterier som vattenrenaren kan reducera

Cyanotoxiner som bildas av Cyanobakterier misstänks idag vara inblandade i sjukdomstillstånd som Alzheimers, ALS, Parkinsons och cancer m.fl. Giftpartiklarna är mycket små och kan inte ses med blotta ögat. Därför är det svårt att med konventionella vattenrenare komma åt problematiken i fråga. Gifterna kan finnas i vattnet även om alger inte kan ses okulärt.

Behov av vattenrening

Algblomning där det ej finns vattenreningCa. 50% av dricksvatten tas från grundtäkter och andra hälften från sjöar. Sjövattnet kan vara kontaminerat eller i vissa fall tränga in i brunn som ligger nära sjön eller den vattensamling där algblomningen sker.

Ytterligare skada och ackumulering genom hälsopåverkan kan ske genom att grödor, frukt och grönsaker bevattnas med vatten där cyanotoxiner finns. Före bevattningen skulle beredning av vattnet behövas genom adekvat vattenrenare. Framtidens ekologiska och hälsoriktiga odling bör enligt oss även inbegripa vattenprov gällande bl.a. olika toxiner och vattenrening bör ske där behov uppvisas.

Vattenrenaren neutraliserar cyanotoxiner med ozon

Vattenrenare WaterSteril verkar effektivt emot cyanotoxiner med hjälp av ozon, hydroxylradikaler och väteperoxid, vilka genom vår teknik kallad Lysatron alstras i samband med fotokatalys. Då cyanotoxinerna möter dessa oxiderande agenter neutraliseras toxinerna och förlorar sin skadlighet. Reningsprocessen går i korthet ut på att med hjälp av en luftpump blåsa luft genom en speciell fotokatalyskammare där oxidationsagenter (populärt kallat fotoplasma) bildas och följer med luftströmmen ned i vattnet som ska renas. Vår typ av vattenrening har i sammanhanget visat sig vara långt effektivare än klorering som t.o.m. i vissa fall kan förvärra situationen. Vanligen rekommenderad kokning av vattnet har ingen direkt effekt då gifterna från algerna är värmetåliga. Reduceringseffekten från vattenrenaren beror på hur mycket gifter som finns i vattnet.

Olika gifter möts i vatten, föda och kropp

I takt med att man forskar mer kring olika gifter och sjukdomar som verkar vara knutna till gifterna ses ett ökat behov av vattenrenare som verkligen ser till att få bort dessa mikroskopiskt små substanser innan intag av vattnet eller bevattning sker. Livsmedelsverket har sammanfattat en bra text kring cyanobakterier och cyanotoxiner i vatten samtidigt som andra källor gör gällande att utökad forskning måste ske rörande vad som händer då mögelgift och cyanotoxiner såsom BMAA, mikrocystiner, nodulariner, anatoxin-a, saxitoxiner och anatoxin-a(S) och lipopolysackaridtoxiner (även benämnda levertoxiner – nervtoxiner) möts.

Mögelgifter tillsammans kan bilda starkare och farligare giftkoncentrationer som även sammankopplas med ovan nämnda neurologiska sjukdomar. Frågan är också i vilken koncentration vi får i oss ämnena genom att äta kött från djur och kräftor/skaldjur? I däggdjur ackumuleras gifterna i levern medan det kan finnas i kräftans s.k. kräftsmör. Tester har påvisat att kräfta som levt i algblommande damm kan leda vidare ämnena i näringskedjan bl.a. till oss människor.

vattenrenare till djurbesättning.

Uppdaterad 2019-05-29

Hur bra var denna sida?

Klicka på en stjärna för att rösta

Sammanlagd ranking 0 / 5. Antal röstande 0

Inga röster än. Bli först med att lägga din röst

Dela vårt innehåll

Snabba Leveranser

Nya Sidor

Cookie Policy (EU)

0 (0) Hur bra var denna sida? Klicka på en stjärna för att rösta Lägg till din röst Sammanlagd ranking 0 / 5. Antal röstande 0 Inga röster än. Bli först med att lägga din

id06-logotype
Avfuktningsprojekt med ID06

0 (0) Ljungby Fuktkontroll – Din Partner för Säkra avfuktningsprojekt med ID06   Vad är ID06 och Varför Är Det Viktigt? ID06 – En Nyckel till Säkerhet och Effektivitet ID06 är en standard för identifikation

Användning av Airsteril AS-430 i krypgrund
Användning av Airsteril AS-430 i krypgrund

0 (0) Användning av Airsteril AS-430 i krypgrund                       För att hantera luktproblem i krypgrunden finns det flera åtgärder att överväga, eftersom lukt ofta sprids

Produktexempel

Fuktmätare TFA klima Bee för relativ fuktighet och temperatur

Fuktmätare TFA Klima Bee mäter temperatur och relativ fuktighet

TFA Klima Bee fuktmätare är en handhållen typ av hygrometer som snabbt och precist mäter temperatur och fukt, relativ luftfuktighet.

Fuktmätaren är perfekt för kontroll av klimatet i t.ex. krypgrund, vind, källare, garage, lager, växthus m.fl. applikationer.

Klima Bee kan även användas för att fuktmäta i platta på mark. Läs vidare i vår beskrivning hur det som bäst går till.

Läs mer »

CDP värme el

Avfuktare Dantherm CDP 40-50-70 och CDP 40T-50T-70T kan kompletteras med Elvärmebatteri för extra tillskottsvärme som avges från avfuktaren. Detta Elvärmebatteri monteras med enkelhet inuti avfuktaren.

Läs mer »

Inlägg

Rulla till toppen