Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Vindsavfuktare

Det är viktigt vid valet av vindsavfuktare att ta med i beräkningen att temperaturen uppe på vind ofta faller under nollan. Då temperaturen på kallvinden kan sjunka till -20 grader kommer s.k. kondensavfuktare definitivt frysa igen och inte klara av att säkra klimatet mot mögel och röta.

För att kunna klara av det mycket kalla och ofta alldeles för fuktiga klimatet som råder uppe på vind måste man installera en speciell avfuktare kallad vindsavfuktare, vilken arbetar utan kompressor och köldmedia, genom att absorbera fukt i ett sorptionsblock eller sorptionshjul bestående av kisel-gel.

Det finns idag också ett alternativ till den traditionella typen av vindsavfuktare ovan, vilken baseras på termisk avfuktning kombinerat med fuktstyrd ventilation.

Avfuktare för vind benämns även populärt sorptionsavfuktare och krypgrundsavfuktare då dessa har gemensamt att klara av avfuktning i kallare utrymmen.

Installation av vindsavfuktare

I vårt sortiment finns bl.a. Acetec, Corroventa och TrygghetsVakten. Läs mer om våra väl lämpade vindsavfuktare genom att gå till information om att välja rätt avfuktare eller gå direkt till avdelningen för avfuktare.

 - Varning för styrd ventilation på vind - Vindsavfuktare

Uppdaterad 2018-03-15
Av Jerker Andersson
FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Behovet av vindsavfuktare

Ökar lavinartat mycket p.g.a. förändringen av vårt klimat som för med sig fukt på vind främst under vintern.