Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Avfuktare - LFS produktutbud för effektiv avfuktning

Det är viktigt att investera rätt för att på bästa sätt säkra sitt hus från mögel. Känns det osäkert att välja mellan det stora sortiment som erbjuds på marknaden, läs då vår information om att välja rätt avfuktare.

Vi har lagt ner ett stort arbete på att finna de kostnadseffektivaste avfuktaraggregaten! Kriterier som låg inköpskostnad relaterat till prestanda, hållbarhet och användarvänlighet har beaktats, samtidigt som vi sett till att enbart erbjuda avfuktare från svenska leverantörer eller generalagenter.

Vi skräddarsyr rätt lösning till ditt ändamål så att fukt och fuktrelaterade problem inte längre kan bli din fiende.

Många frågor inkommer om det är svårt att installera sorptionsavfuktare i utrymmen som krypgrund eller vind. Är man något händig så är det faktiskt enkelt att själv installera och därmed spara in motsvarande en semesterkassa för hela familjen. Vid köp från oss ingår telefon- och mailsupport.


Klicka på länkarna i texten för att läsa mer om varje avfuktareI texten finns länkar att klicka på för att läsa mer om avfuktarna som priser etc.

Sorptionsavfuktare - Krypgrundsavfuktare - Vindsavfuktare

Kategori avfuktare som klarar lägre temperaturer
Avfuktarna i denna kategorin lämpar sig bäst i rum med lägre temperaturer från +15 grader ned till ca. -20 grader. Bäst och säkrast för kallare utrymmen som krypgrund, vind, källare etc.Acetec EvoDry 6H

Avfuktare Acetec EvoDry 6HAcetec EvoDry 6H är ersättande avfuktare till den mindre RD50 från Acetec. Kapaciteten för avfuktning är 6 kg per 24 h.
Sorptionsavfuktaren är mycket lämplig till mindre krypgrund, vind, båt, bil, husvagn eller stuga etc.

- Acetec EvoDry 6H


Acetec EvoDry PD+ och Acetec EvoDry PD

Acetec EvoDry avfuktare PD och PD+. Klicka på länkarna för att se respektive avfuktare.
Acetec EvoDry PD avfuktare med energismart avfuktnings- och styrteknik samt hög avfuktningskapacitet. För säker avfuktning finns tre stosar för anslutning av torrluftsslang så den torra luften från avfuktaren kan spridas på bra sätt i hela utrymmet.

Denna avfuktare från Acetec finns i två varianter. EvoDry PD och EvoDry PD+ med LFS unika brandskydd via högtemperaturtermostat. Skyddet känner av om temperaturen i utrymmet likt vid brand ökar och avaktiverar avfuktaren. Båda med tre års garanti. Se länkarna här för mer information.

- Acetec EvoDry PD+ med LFS högtemperaturskydd

- Acetec EvoDry PD

Utför installation av Acetec avfuktare i krypgrund eller vind
Med LFS fria professionella support och installationsanvisningar finns det möjlighet att själv sätta Acetec EvoDry PD eller PD+ avfuktare på plats till exempel i krypgrund och vind. Före installationen är det bra om vi får in en enkel skiss som visar hur avfuktningsutrymmet ser ut. Därefter återsänds skissen till dig med förslag om lämplig plats och slangdragning. Se också anvisningarna och grundprinciperna här:


Modellår 2002-2013 Krypgrund och Vind.

Modellår 2014 Krypgrund

Modellår 2018 Krypgrund och Vind.

Vi har för enklast möjliga val av storlek gällande Acetec EvoDry sammanfattat en guide som främst rör krypgrunder:

- Avfuktare - Avfuktningskapacitet för krypgrund

Vill du att vi utför installation av avfuktaren?

Acetec EvoDry RD

Avfuktare Acetec EvoDry RD med hög kapacitetAcetec EvoDry RD har högre avfuktningskapacitet än EvoDry PD, med upp till 26,8 liter per dygn.

Även denna avfuktare har genom tillval av stosar för process- och torrluft bra möjligheter att anpassas utefter olika konstruktioner av t.ex. krypgrund, vind och källare.

- Acetec EvoDry RD

Acetec EvoDry Pro-serie avfuktare

Acetecs professionella serie EvoDry Pro avfuktareÖkad efterfrågan för större avfuktningsbehov och specialiserad fuktkontroll har gjort att Acetec tagit fram en EvoDry Pro-serie avfuktare.
Pro avfuktarna finns i fyra olika storlekar för bäst möjliga anpassning gällande avfuktningskapacitet.
Flera installationstekniska fördelar ges. Bland annat kompleterbar kondensenhet och valbart undertryck.


- Acetec EvoDry 30 Pro

- Acetec EvoDry 60 Pro

- Acetec EvoDry 120 Pro

- Acetec EvoDry 180 Pro

Corroventa CTR STD-TT

Klicka för att läsa mer om Corroventa CTR STD-TTCorroventa CTR STD-TT tillhör kategorin sorptionsavfuktare med roterande sorptionshjul. Likt med Acetec sker tillverkning i Sverige. Med ett lägre undertryck är avfuktaren bäst lämpad för att motverka fuktproblematik. Finns lukt från krypgrund upp i bostaden, ta kontakt med oss för information och se även sidan:


Avfuktare undertryck i krypgrund luktkontroll fuktkontroll

Corroventa CTR 300-TT

Avfuktare Corroventa CTR 300-TT med ställbart undertryck från BankerydCorroventa CTR 300-TT är ett alternativ till avfuktare och separat undertrycksfläkt då denna har ställbar fläktverkan för att kunna motverka luktspridning från t.ex. krypgrund upp i huset.
Komplettering sker med trådlös hygrostat samt styrsystem samt installationspaket för rördragning.


Se vår grundläggande installationsinformation för krypgrund:
Installation av avfuktare Corroventa CTR 300TT2 i krypgrund

Kondensavfuktare

Avfuktare som fungerar bäst i rumstemperatur

Avfuktare i kategori högtemp används som bäst i rumstemperatur då kapaciteten faller i svalare klimat samt frostrisk uppstår under +10 grader.Woods M10


Avfuktare Woods M10Avfuktare Woods M10 är en mindre men dock effektiv kondensavfuktare vilken lämpar sig bra till att ta hand om lättare fuktlast i varma rum som källare, sommarstuga, tvättstuga, båt och husvagn etc.

Avfuktaren är portabel via handtag och utrustad med dräneringstank som lätt töms. Vill man slippa tömning kan dräneringsslang anslutas till uttag på baksidan av M10.

Woods SW22FW

Avfuktare Woods SW22FWWoods SW22FW är en fullgod kondensavfuktare med avfuktningskapacitet tillräcklig i normalfallet att klara öppna uppvärmda ytor om upp till ca. 60m2. Likt Woods M10 ovan finns möjlighet att låta avfuktaren fylla tanken med kondensvatten eller dränera ut det i avlopp via slang.

Ska man avfukta i ett större rum eller där det finns avdelade rum med dörrar ska dörrarna stå öppna och det kan krävas en fristående bordsfläkt, internt ventilationssystem eller liknande för att luftcirkulationen ska bli tillräcklig. Läs mer om avfuktare i tvättstuga.

Woods SW42FW

Woods SW42FW är en bra avfuktareWoods SW42FW är en mellanmodell i SW-serien gällande avfuktningskapacitet. Avfuktaren har även högre fläktverkan än ovanstående modell SW22FW.

Utrymmesmässigt kan enheten i varmhållna rum under i övrigt rätt förhållanden klara upp till mellan 115-190m2 yta. Läs mer om vad som gäller genom att klicka på länken till produktsidan.

Woods startade avfuktaretillverkning för över 60 år sedan i Kanada. Idag tillverkas SW-avfuktarna i Sverige. Flera funktioner och miljöaspekter har vägts in vid bytet av tillverkningsland.

KCC-24S

Klicka för att läsa om Avfuktare KCC-24SAvfuktare KCC-24S har upp till 24 liters avfuktningskapacitet per dygn. Lämpar sig till den lite mer flitigt använda tvättstugan, större utrymmen samt uppvärmda rum där fuktlasten är högre.

Kondensvattnet kan antingen samlas upp i den integrerade behållaren eller ledas till golvbrunn via slanginkoppling.

KCC-24S är försedd med handtag och hjul för enklast möjliga hantering.


Woods SW59FX

Avfuktare Woods SW59FXAvfuktare Woods SW59FX med upp till 41 liters kapacitet per dygn i varmare rum, är en större modell inom segmentet kondensavfuktare.

Mycker positivt är att avfuktaren är producerad i Sverige och här genomgången ordentligt för maximal livslängd och energieffektivitet.

Rum eller utrymmen med lite högre avfuktningsbehov kan ofta vara större, vilket t.ex gäller vissa källare. Här kan det vara viktigt att titta på luftomsättningen i källaren, så att avfuktaren får möjlighet att på bästa sätt avfukta. För tips se sidan avfuktare i källare.

Canvac Q Air D110 samt D120

Canvac Q Air D110 och D120Canvac Q Air D110 och D120 är förhållandevis kompakta och utseendemässigt riktiga avfuktare som passar i såväl källarmiljö som tvättstuga eller sommarstuga etc.

Q Air D110 har maxkapacitet om tio liter per dygn och D120 tjugo liter. Detta vid högre temperatur och fuktlast i utrymmet den ska arbeta i. 

Antingen fyller avfuktaren den mindre vattentanken eller så kopplas dräneringsslang till närmaste avlopp.

Mitsubishi Q Air D14

Mitsubishi Q Air D14 avfuktareMitsubishi Q Air D14 är framtagen med såväl snygg exteriör som funktionsmässig kvalitet. Q Air avfuktare är förhållandevis kompakt, tystgående och enkel att handha.

Avfuktningskapaciteten ligger på 4,8 liter per dygn vid 60% relativ fuktighet och 22 plusgrader. Ökar fuktförhållandet och även temperaturen blir kapaciteten högre, likt i tvättstugan efter att man hängt tvätt till torkning. Det är trots avfuktarens goda verkan viktigt att bibehålla ventilation så att fukt inte kan vandra ut i byggnaden och ställa till med skador eller påverka inomhusklimatet negativt.

Kan enkelt slanganslutas som de andra avfuktarna av kondenstyp här.

Dantherm CDT

Dantherm CDT ByggavfuktareFrån Dantherm levererar vi CDT avfuktare som också brukar kallas byggavfuktare då konstruktionen med hjul och uppfällbart handtag gör avfuktaren mycket lätt att transportera.

CDT finns i olika avfuktningsklasser och vi har beräkningsprogram samt praktisk erfarenhet att tillgå inför valet av rätt modell.
CDT S modellerna har inkopplingsmöjlighet till slangar för avfuktning av vattenskador eller för underlättande av fördelning av den avfuktade luften.

Dantherm CDF 10

Danterm CDF med välvd frontFör fast montage antingen mot vägg finns Dantherm CDF 10.

Denna avfuktare finns med tillval av vattentank som placeras i direkt anslutning till enhetens underkant.

Designen gör det möjligt att installera avfuktaren även i offentliga miljöer utan att det ser illa ut och väggmonteringen minskar stöldrisk samt underlättar städning.Dantherm CDF 40 - 50 - 70

Avfuktare från Dantherm, modell CDF 40,50 och 70Dantherm CDF 40, 50 och 70 är speciellt framtagna för att kunna passa väl in i offentlig miljö samt andra ställen där vägghängda avfuktare önskas. Avfuktarna kan även placeras på benstöd. Enheterna är förberedda för styrning via Modbus, men fungerar också som fristående.

Dantherm CDP 40 - 50 - 70

Dantherm avfuktare för pool och spa modell CDP 40, 50 och 70Dantherm CDP 40 - 50 -70 är avfuktare anpassade för pool och spa. Tilltalande exteriör gör avfuktarna mer lättplacerade, antingen mot vägg eller på benstöd.

Läs också om Poolavfuktare.


Kombinerad sorptionsavfuktare och kondensavfuktare

Avfuktare med sorptionsteknik och varmkondenseringFör större eller mindre behov likt till kallare sommarstuga, garage, källare, lager, kyrkor, samlingslokaler etc. Fördelar är att vatten kan evakueras via dräneringsslang, värmeåtergivning sker och att avfuktningskapaciteten är hög ned till +1 grad till skillnad från rena kondensavfuktare i kategori högtemp ovan. Här kombineras sorptionsteknik med varmkondensering. 

EchoDry Combi II

EchoDry Combi II en kombinerad kondens- och sorptionsavfuktareEchoDry Combi II fungerar med sorptionsteknik och luftkyld kondensering eller också kallat varmkondensering.

Värmen som alstras i sorptionsprocessen återges till rummet den arbetar i och temperaturhöjningen på genomgående luft kan vara upp till tolv grader.

Lämpliga avfuktningsuppdrag är i källare, tvättstuga, sommarstuga, garage och andra rum där det är högre i tak och öppna ytor.

Avfuktare av denna typ ska inte förväxlas med industriell kvalitet likt avfuktarna överst på denna sidan. Höljet är i plast. Detta är en kommersiell typ av aggregat.

Corroventa CTR LKV1000XT

Corroventa CTR LKV1000XT
Corroventa CTR LKV1000XT
har mycket hög omsättning av luft och god avfuktning med hela 20 liter per dygn vid +20 grader och 60% relativ luftfuktighet.

Vi har fin erfarenhet av aggregatet som kyrkoavfuktare, till lagerytor och vattenskadeavfuktning etc.

CTR LKV1000XT är framtagen för pålitlighet och lätt transport. En imponerande kompetent avfuktare från svenska Corroventa.
TrygghetsVakten Krypgrund

TrygghetsVakten termisk avfuktare för krypgrundTrygghetsVakten Krypgrund innehåller en dataenhet med hygrodynamisk automatisk styrning vilken aktiverar en värmekabel som ökar krypgrundstemperaturen när fuktnivåerna når kritiska värden för tillväxt av mögel och bakterier. Ventilationen i krypgrunden lämnas öppen för full avfuktningsfunktion

TrygghetsVakten krypgrund finns i två storlekar, 30 meter och 50 meter termisk kabel.

TrygghetsVakten Vind m.fl.

Här ses TrygghetsVaktens avfuktare för vind
TrygghetsVakten avfuktare finns anpassade för både krypgrund och vind. Här ses TrygghetsVakten Vind Classic som har både funktion att avfukta och ventilera.

Då det gäller radon och lukt i krypgrund finns anpassade avfuktare som parallellt med avfuktningen ser till att undertryckshålla och ventilera för att motverka spridning till bostaden. TrygghetsVakten Krypgrund

Avfuktare utgångna ur sortimentet

Här står att läsa om avfuktare som av någon anledning ej finns tillgängliga. Antingen kan vi ha fasat ut dem eller så har tillverkningen upphört.

Acetec EvoDry RD50

Acetec EvoDry RD50 var tidigare den minsta sorptionsavfuktaren på marknaden. Användningsområdet var därmed begränsat och Acetec valde att ersätta RD50 med EvoDry 6H som finns längst upp på sidan här.

Acetec PD-150, PD-250 och PD-400

Här finns länkar till de tidigare modellerna i PD serien. Acetec EvoDry PD400, PD150 och PD250 tillverkas ej längre.

Uppdaterad 2018-11-30
Av Jerker Andersson
FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering ABAvfuktaraggregaten delas här in i tre olika kategorier för enklare val. Läs mer om Test av avfuktare.Har du speciella önskemål bl.a. om avfuktare som inte finns presenterade här kan vi hjälpa dig fram till lösning.Vi levererar via speditör alternativt Posten, som företagspaket eller till närmaste utlämningsställe.