Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

Avfuktare - LFS produktutbud för effektiv avfuktning

Det är viktigt att investera rätt för att på bästa sätt säkra sitt hus från mögel. Känns det osäkert att välja mellan det stora sortiment som erbjuds på marknaden, läs då vår information om att välja rätt avfuktare.

Vi har lagt ner ett stort arbete på att finna de kostnadseffektivaste avfuktaraggregaten! Kriterier som låg inköpskostnad relaterat till prestanda, hållbarhet och användarvänlighet har beaktats, samtidigt som vi sett till att enbart erbjuda avfuktare från svenska leverantörer eller generalagenter.

Vi skräddarsyr rätt lösning till ditt ändamål så att fukt och fuktrelaterade problem inte längre kan bli din fiende.

Många frågor inkommer om det är svårt att installera sorptionsavfuktare i utrymmen som krypgrund eller vind. Är man något händig så är det faktiskt enkelt att själv installera och därmed spara in motsvarande en semesterkassa för hela familjen. Vid köp från oss ingår telefon- och mailsupport.


Klicka på länkarna i texten för att läsa mer om varje avfuktareI texten finns länkar att klicka på för att läsa mer om avfuktarna som priser, spec. o.s.v.


Sorptionsavfuktare - Krypgrundsavfuktare - Vindsavfuktare

Kategori avfuktare som klarar lägre temperaturer

Avfuktarna i denna kategorin lämpar sig bäst i rum med lägre temperaturer från +15 grader ned till ca. -20 grader. Bäst och säkrast för kallare utrymmen som krypgrund, vind, källare etc.Acetec EvoDry 6H

Avfuktare Acetec EvoDry 6HAcetec EvoDry 6H är ersättande avfuktare till den mindre RD50 från Acetec. Kapaciteten för avfuktning är 6 kg per 24 h.

Sorptionsavfuktaren är mycket lämplig till mindre krypgrund, vind, båt, bil, husvagn eller stuga etc.

- Acetec EvoDry 6HAcetec EvoDry PD+ och Acetec EvoDry PD

Acetec EvoDry avfuktare PD och PD+. Klicka på länkarna för att se respektive avfuktare.
Acetec EvoDry PD avfuktare med energismart avfuktnings- och styrteknik samt hög avfuktningskapacitet. För säker avfuktning finns tre stosar för anslutning av torrluftsslang så den torra luften från avfuktaren kan spridas på bra sätt i hela utrymmet.Denna avfuktare från Acetec finns i två varianter. EvoDry PD och EvoDry PD+ med LFS unika brandskydd via högtemperaturtermostat. Skyddet känner av om temperaturen i utrymmet likt vid brand ökar och avaktiverar avfuktaren. Båda med tre års garanti. Se länkarna här för mer information.

- Acetec EvoDry PD+ med LFS högtemperaturskydd

- Acetec EvoDry PD

Utför installation av Acetec avfuktare i krypgrund eller vind
Med LFS fria professionella support och installationsanvisningar finns det möjlighet att själv sätta Acetec EvoDry PD eller PD+ avfuktare på plats till exempel i krypgrund och vind. Före installationen är det bra om vi får in en enkel skiss som visar hur avfuktningsutrymmet ser ut. Därefter återsänds skissen till dig med förslag om lämplig plats och slangdragning. Se också anvisningarna och grundprinciperna här:

Modellår 2002-2013 Krypgrund och Vind.

Modellår 2014 Krypgrund

Modellår 2018 Krypgrund och Vind.

Vill du att vi utför installation av avfuktaren?

Acetec EvoDry RD

Avfuktare Acetec EvoDry RD med hög kapacitet
Acetec EvoDry RD har högre avfuktningskapacitet än EvoDry PD, med upp till 26,8 liter per dygn.

Även denna avfuktare har genom tillval av stosar för process- och torrluft bra möjligheter att anpassas utefter olika konstruktioner av t.ex. krypgrund, vind och källare.
- Acetec EvoDry RD

Acetec EvoDry Pro-serie avfuktare

Acetecs professionella serie EvoDry Pro avfuktareÖkad efterfrågan för större avfuktningsbehov och specialiserad fuktkontroll har gjort att Acetec tagit fram en EvoDry Pro-serie avfuktare.

Pro avfuktarna finns i fyra olika storlekar för bäst möjliga anpassning gällande avfuktningskapacitet.

Flera installationstekniska fördelar ges. Bland annat kompleterbar kondensenhet och valbart undertryck.


- Acetec EvoDry 30 Pro

- Acetec EvoDry 60 Pro

- Acetec EvoDry 120 Pro

- Acetec EvoDry 180 Pro

Corroventa CTR STD-TT

Klicka för att läsa mer om Corroventa CTR STD-TTCorroventa CTR STD-TT tillhör kategorin sorptionsavfuktare med roterande sorptionshjul. Likt med Acetec sker tillverkning i Sverige.

Med ett lägre undertryck är avfuktaren bäst lämpad för att motverka fuktproblematik. Finns lukt från krypgrund upp i bostaden, ta kontakt med oss för information och se även sidan:

Avfuktare undertryck i krypgrund luktkontroll fuktkontroll

Corroventa CTR 300-TT

Avfuktare Corroventa CTR 300-TT med ställbart undertryck från Bankeryd

Corroventa CTR 300-TT är ett alternativ till avfuktare och separat undertrycksfläkt då denna har ställbar fläktverkan för att kunna motverka luktspridning från t.ex. krypgrund upp i huset.

Komplettering sker med trådlös hygrostat samt styrsystem samt installationspaket för rördragning.

TrygghetsVakten Krypgrund

TrygghetsVakten termisk avfuktare för krypgrund

TrygghetsVakten Krypgrund innehåller en dataenhet med hygrodynamisk automatisk styrning vilken aktiverar en värmekabel som ökar krypgrundstemperaturen när fuktnivåerna når kritiska värden för tillväxt av mögel och bakterier. Ventilationen i krypgrunden lämnas öppen för full avfuktningsfunktion

TrygghetsVakten krypgrund finns i två storlekar, 30 meter och 50 meter termisk kabel.


TrygghetsVakten Vind m.fl.

Här ses TrygghetsVaktens avfuktare för vind
TrygghetsVakten avfuktare finns anpassade för både krypgrund och vind. Här ses TrygghetsVakten Vind Classic som har både funktion att avfukta och ventilera.

Då det gäller radon och lukt i krypgrund finns anpassade avfuktare som parallellt med avfuktningen ser till att undertryckshålla och ventilera för att motverka spridning till bostaden. TrygghetsVakten Krypgrund


Kondensavfuktare

Avfuktare som fungerar bäst i rumstemperatur

Avfuktare i kategori högtemp används som bäst i rumstemperatur då kapaciteten faller i svalare klimat samt frostrisk uppstår under +10 grader. 

KCC 10A

KCC-10A en liten men effektiv avfuktare


Avfuktare KCC-10A är en liten men effektiv kondensavfuktare som lämpar sig bra till att ta hand om mindre fuktlast i varma rum som källare, sommarstuga, mindre tvättstuga etc.

Avfuktaren är portabel via handtag och utrustad med dräneringstank som lätt tömmes. Vill man slippa tömning kan dräneringsslang anslutas till uttag på baksidan av 10A.


KCC-16AJ

Avfuktare KCC-16AJ

Avfuktare KCC-16AJ är en fullgod kondensavfuktare med högre avfuktningskapacitet att i normalfallet klara öppna uppvärmda ytor om upp till 80m2.

Likt KCC-10A ovan finns möjlighet att låta avfuktaren fylla tanken med kondensvatten eller dränera ut det i avlopp via slang.

Ska man avfukta i ett större rum eller där det finns avdelade rum med dörrar ska dörrarna stå öppna och det kan krävas en fristående bordsfläkt eller liknande för att luftcirkulationen ska bli tillräcklig. Läs mer om avfuktare i tvättstuga.
KCC-24S

Klicka för att läsa om Avfuktare KCC-24S


Avfuktare KCC-24S har upp till 24 liters avfuktningskapacitet per dygn. Lämpar sig till den lite mer flitigt använda tvättstugan, större utrymmen samt uppvärmda rum där fuktlasten är högre.

Kondensvattnet kan antingen samlas upp i den integrerade behållaren eller ledas till golvbrunn via slanginkoppling.

KCC-24S är försedd med handtag och hjul för enklast möjliga hantering.

KCC-40AU

Klicka här för att läsa om KCC-40AU avfuktare

Avfuktare KCC-40AU med upp till 40 liters kapacitet per dygn i varmare rum, är en större modell av det vi kallar kommersiell avfuktare.

Genom serieproduktion har priset trots god kvalitet kunnat pressas ned.

Rum eller utrymmen med lite högre avfuktningsbehov kan ofta vara större, vilket t.ex gäller vissa källare. Här kan det vara viktigt att titta på luftomsättningen i källaren, så att avfuktaren får möjlighet att på bästa sätt avfukta. För tips se sidan avfuktare i källare.


Canvac Q Air D110 samt D120

Canvac Q Air D110 och D120

Canvac Q Air D110 och D120 är förhållandevis kompakta och utseendemässigt riktiga avfuktare som passar i såväl källarmiljö som tvättstuga eller sommarstuga etc.

Q Air D110 har maxkapacitet om tio liter per dygn och D120 tjugo liter. Detta vid högre temperatur och fuktlast i utrymmet den ska arbeta i. 

Antingen fyller avfuktaren den mindre vattentanken eller så kopplas dräneringsslang till närmaste avlopp.
Mitsubishi Q Air D14

Mitsubishi Q Air D14 avfuktare
Mitsubishi Q Air D14 är framtagen med såväl snygg exteriör som funktionsmässig kvalitet. Q Air avfuktare är förhållandevis kompakt, tystgående och enkel att handha.

Avfuktningskapaciteten ligger på 4,8 liter per dygn vid 60% relativ fuktighet och 22 plusgrader. Ökar fuktförhållandet och även temperaturen blir kapaciteten högre, likt i tvättstugan efter att man hängt tvätt till torkning. Det är trots avfuktarens goda verkan viktigt att bibehålla ventilation så att fukt inte kan vandra ut i byggnaden och ställa till med skador eller påverka inomhusklimatet negativt.

Kan enkelt slanganslutas som de andra avfuktarna av kondenstyp här.Dantherm CDT

Dantherm CDT Byggavfuktare

Från Dantherm levererar vi CDT avfuktare som också brukar kallas byggavfuktare då konstruktionen med hjul och uppfällbart handtag gör avfuktaren mycket lätt att transportera.

CDT finns i olika avfuktningsklasser och vi har beräkningsprogram samt praktisk erfarenhet att tillgå inför valet av rätt modell.

CDT S modellerna har inkopplingsmöjlighet till slangar för avfuktning av vattenskador eller för underlättande av fördelning av den avfuktade luften.
Dantherm CDF

Danterm CDF med välvd frontFör fast montage antingen mot vägg eller med benstöd finns Dantherm CDF.

Även denna avfuktare finns i olika storlekar samt med tillval av vattentank som placeras i direkt anslutning till enhetens underkant.

Designen gör det möjligt att sätta avfuktare även i offentliga miljöer utan att det ser illa ut och väggmonteringen minskar stöldrisk samt underlättar städning.Dantherm CDP

Dantherm CDP anpassad att vara en perfekt poolavfuktareDantherm CDP har snabbt blivit en favorit hos många pool- och spaägare. Tilltalande exteriör gör avfuktare CDP mer lättplacerad.

Finns inte möjlighet att sätta avfuktaren inne i poolrummet etc. så är varianterna för placering i teknikrum eller för ventilationsanslutning lämpliga.

Läs också om Poolavfuktare.

Kombinerad sorptionsavfuktare och kondensavfuktare

Avfuktare med sorptionsteknik och varmkondensering
För större eller mindre behov likt till kallare sommarstuga, garage, källare, lager, kyrkor, samlingslokaler etc. Fördelar är att vatten kan evakueras via dräneringsslang, värmeåtergivning sker och att avfuktningskapaciteten är hög ned till +1 grad till skillnad från rena kondensavfuktare i kategori högtemp ovan. Här kombineras sorptionsteknik med varmkondensering.

 

EchoDry Combi II

EchoDry Combi II en kombinerad kondens- och sorptionsavfuktare
EchoDry Combi II fungerar med sorptionsteknik och luftkyld kondensering eller också kallat varmkondensering.

Värmen som alstras i sorptionsprocessen återges till rummet den arbetar i och temperaturhöjningen på genomgående luft kan vara upp till tolv grader.

Lämpliga avfuktningsuppdrag är i källare, tvättstuga, sommarstuga, garage och andra rum där det är högre i tak och öppna ytor.

Avfuktare av denna typ ska inte förväxlas med industriell kvalitet likt avfuktarna överst på denna sidan. Höljet är i plast. Detta är en kommersiell typ av aggregat.


Corroventa CTR LKV1000XT

Corroventa CTR LKV1000XTCorroventa CTR LKV1000XT
har mycket hög omsättning av luft och god avfuktning med hela 20 liter per dygn vid +20 grader och 60% relativ luftfuktighet.

Vi har fin erfarenhet av aggregatet som kyrkoavfuktare, till lagerytor och vattenskadeavfuktning etc.

CTR LKV1000XT är framtagen för pålitlighet och lätt transport. En imponerande kompetent avfuktare från svenska Corroventa.Avfuktare utgångna ur sortimentet

Här står att läsa om avfuktare som av någon anledning ej finns tillgängliga. Antingen kan vi ha fasat ut dem eller så har tillverkningen upphört.

Q Dry Mitsubishi MJ-EZ6CX

Q Dry MJ-EZ6CX Low Temp var en kombinerad sorptions- och kondensavfuktare som nu hos oss ersatts med ovanstående EchoDry Combi II. Likt med EchoDry vill vi inte rekommendera avfuktartypen till torpargrund eller krypgrund och definitivt inte till vind eftersom temperaturen där kan sjunka ned så att frysrisk i avfuktaren föreligger. Till torkning av tvätt är dessa avfuktare i stort sett oslagbara då både torrare och varmare luft kan riktas direkt mot tvätten med hjälp av luftriktaren.

Acetec EvoDry RD50

Acetec EvoDry RD50 var tidigare den minsta sorptionsavfuktaren på marknaden. Användningsområdet var därmed begränsat och Acetec valde att ersätta RD50 med EvoDry 6H som finns längst upp på sidan här.

Acetec PD-150, PD-250 och PD-400

Här finns länkar till de tidigare modellerna i PD serien. Acetec EvoDry PD400, PD150 och PD250 tillverkas eej längre.

Uppdaterad 2018-03-29
Av Jerker Andersson
FoU - Ljungby Fuktkontroll & Sanering ABAvfuktaraggregaten delas här in i tre olika kategorier för enklare val.Har du speciella önskemål bl.a. om avfuktare som inte finns presenterade här kan vi hjälpa dig fram till lösning.Vi levererar via speditör alternativt Posten, som företagspaket eller till närmaste utlämningsställe.