• Forskning sedan 1991
  • Gör-Det-Själv
  • Må-Fre 8-16
  • 0372-10010
Meny

EvoDry – Acetec avfuktare har fått nytt produktnamn

Acetec har under ett antal år stått för nytänkande och innovation gällande både ventilationsaggregat och avfuktare. Från början satsade man på avfuktare främst för krypgrund och den första i modellserien PD såg ljuset och släpptes på marknaden i början av 2000-talet. Då avfuktningstekniken lämpar sig bra i vårt stundvis kallare klimat fick avfuktarna fler arbetsområden såsom t.ex. vind, källare, garage etc. Med egen tillverkning och produktutbudsökning ges nu namnet EvoDry till samtliga Acetec avfuktare.

Vi har samtliga Acetec EvoDry avfuktare för leverans. Vår fria support medföljer.

Acetec EvoDry avfuktare

EvoDry

En mindre EvoDry 6H med roterande sorptionsteknik finns som lämplig för mindre svalare utrymmen och är bland annat mycket lämplig till båt, bil samt husvagn. Det är en av de minsta sorptionsavfuktare som finns på marknaden, tillika med förmånligt pris.

EvoDry PD-serien innefattar avfuktare med intermittent avfuktning. Det är istället för roterande sorptionshjul ett absorptionsblock som i en driftsfas drar åt sig fukt och i efterföljande fas avfuktas. Denna energibesparande teknik lämpar sig mycket väl för bruk i krypgrund och vind etc. EvoDry PD är även utrustade med smart hygrostat som kan ställas i läge att avkänna såväl temperatur som relativ fuktighet. Ytterligare energibesparing görs vid val av detta driftsläge. Strax innan produktnamnet EvoDry lanserades lade Acetec hela tio års fabriksgaranti på PD-avfuktarna. Målet är totalt att visa konsumenterna att man är seriöst strävande och lägger ned stort arbete samt ansvar i tillverkningen.

Ovan tre avfuktare i serien PD har fasats ut och övergått i aggregat kallat EvoDry PD. Se nedan för mer information.

Industriell serie EvoDry Pro avfuktare

Med utökad produktionskapacitet och vinnande koncept i ryggen går nu Acetec vidare med en industriell serie EvoDry Pro avfuktare av sorptionstyp. Målet är att kunna avfukta även större och mer krävande utrymmen såsom lagerhallar, ishallar, badhus, läkemedelsproduktion, verkstad och garage m.m.

EvoDry Pro avfuktare är i dags dato en växande serie hos Acetec. Avfuktarna kommer likt de tidigare bli högst konkurrenskraftiga både prismässigt, genom hög avfuktningskapacitet i förhållande till energibehov samt god användarvänlighet och lägre ljudbild.

Mer avfuktarläsning samt tjänster

Det finns idag en mängd olika avfuktarevarianter och avfuktarefabrikat att välja mellan. Populärt uttryckt kan det som lekman kännas lite likt en djungel att navigera sig fram till vad som passar bäst. Därför har vi lagt samman en inledande informationssida om att välja avfuktare. Själva sortimentutbudet vi har för leverans och installation ses under sidan avfuktare.

LFS – Service och reparation av avfuktare

2016-04-15
Uppdaterad 2019-05-13

Jerker Andersson
Jerker Andersson

CEO - FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB. Tvåbarnspappa vars hjärta slår extra starkt för att få hjälpa andra samt för barn och ungdom. Har erfarenhet av fukt och mögel i hus sedan barnsben och började forska inom området inomhusklimat 1991.

Lämna en kommentar

Gilla & Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nya Sidor

Solpaneler s.k. solceller förorsakar mögel på vind

Åtskilliga gånger har byggsverige och myndigheter inte riktigt tänkt till eller testat olika byggnadstekniska lösningar och konstruktioner. Istället för fuktförlåtande har det skapats riskkonstruktioner. Nu har vi ytterligare ett exempel på det, vilket inte ser

Produktexempel

Nyheter & Blogg