Öppettider vardagar 8-16 Vardagar 8-16  Telefon växel 0372-10010 Telefon 0372-10010

SolarVenti Luftsolfångare

SolarVenti Luftsolfångare med aluminiumramMed sin integrerade solcell är SolarVenti en estetiskt tilltalande luftsolfångare. SolarVenti är väl balanserad mellan estetik och att bibehålla hög verkningsgrad.
Luftsolfångaren kräver ingen tillsatt el-energi, utan drivs enbart av solen.

Fem olika storlekar finns anpassade för utrymmen från några få m2 upp till 120m2. Passar bra till: Bostaden, sommarbostad, mindre krypgrund, källare, garage, mindre vind, husvagn, båt etc.

Så här fungerar en SolarVenti Luftsolfångare

Så här fungerar SolarVenti Luftsolfångare

Solens instrålning mot jorden motsvarar ca. 1.000W per m2. Stora delar av denna instrålning fångar SolarVenti genom sitt snillrika patenterade system. Solens värmestrålning går igenom polykarbonat-
skivan för att nå solcellen samt den värmeabsorberande svarta filten. Solcellen aktiverar en fläkt som i sin tur drar luft genom bakstycket av perforerad aluminiumplåt. Luften fortsätter genom den svarta specialfilten, värms upp och blåses in i utrymmet där man valt att montera SolarVenti.
Genom att utomhusluften håller låg relativ fuktighet när solen skiner dras torrare, varm luft in i utrymmet vilket värms upp. Vid en uppvärmning på 3°C. sjunker den relativa fuktigheten 15%, t.ex. från skadliga 75% till 60%. Ytterligare temperatur- höjning av utrymmet innebär ännu lägre relativ fuktighet. Detta faktum gör att energislukande avfuktare, element och torrbollar ofta inte behövs. Luftströmmen från SolarVenti Luftsolfångare för termiskt med sig fukt och dålig lukt ut ur utrymmet.

Den minsta storleken av (SV3) värmer vid full solinstrålning upp den inströmmande luften med 10-15°C. Uppvärmningskapaciteten ökar med de större storlekarna.

Eftersom SolarVenti avfuktar så vinner man sekundärt en avsevärd energi-
besparing. Detta kommer sig av att mineralull (även annat byggmaterial) som är fuktig får ett sämre isolervärde än torrare mineralull, upp till 30 % och mer av isolervärdet kan i fuktig mineralull försvinna. Samtidigt går det åt energi att avfukta när man värmer upp t.ex. en sommarstuga. Denna avfuktning har redan SolarVenti klarat av! En kund i Växjö minskade uppvärmningstiden i sin sommarstuga med över 7 timmar efter installation av SolarVenti!
Exempel finns på ännu större besparing!

SolarVenti SV2 "Diamant" SlimLine

SolarVenti SV2Här ses SolarVentis minsta modell kallad Diamant. Denna modell passar utmärkt till mindre utrymmen såsom båten, husvagnen, växthuset etc. Anpassad för utrymmen upp till 20m2.

Mindre storlekar av SolarVenti kan användas för att på ett energisparande sätt komplettera ventilationen i året-runt-bostaden!

SolarVenti SV3 "Mini" SlimLine

SolarVenti SV3
Här ses SolarVenti 3 med svartlackerad ram. Anpassad för utrymmen upp till 25m2. Värmer inkommande luft ca. 15°C

SolarVenti vädrar ut fukt, lukt och radon, samtidigt som ett värmetillskott ges!

Monteringen av SolarVenti är enkel!

SolarVenti SV7 "Medium" SlimLine

SolarVenti SV7Här ses SV7 med vitlackerad ram. Anpassad för utrymmen upp till 40m2. Värmer inkommande luft ca. 15°C.

Det går att montera SolarVenti högre upp på gaveln och dra "flexrör" i vindsutrymmet, för att montera utblåsventilen i innertaket.

- Monteringsbeskrivning vägg

SolarVenti SV14 "Maxi"

SolarVenti SV14Här ses SV14 med svartlackerad ram. Anpassad för utrymmen upp till 70m2. Värmer inkommande luft ca. 30°C Aidt har löst takmonteringen av SolarVenti på ett enkelt sätt. Monteringsbeskrivningen är mycket utförlig. Se takmontage-kit på bilden längst ner på sidan. Kan med fördel också monteras på vägg.

- Monteringsbeskrivning tak

SolarVenti SV30

SolarVenti SV30Här ses SV30 med svartlackerad ram. Anpassad för utrymmen upp till 120m2. Värmer inkommande luft ca. 40°C.

SV30 är utrustad med rumstermostat för högsta möjliga inomhuskomfort. Kan med fördel också monteras på vägg.

- SV30 information

SolarVenti för avfuktning och ventilation av krypgrund

Uppdaterad 2018-09-28
Av Jerker Andersson
FoU - LFS - Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Problem med lukt?

Det är vanligt med lukt i sommarstuga. Vi har en typ av Luftrenare som arbetar med fotokatalys, vilken kan användas istället för eller med SolarVenti.

Lukt från krypgrund

Det är mycket vanligt med elak lukt som kommer från krypgrund. Det får inte förväxlas med s.k. stuglukt. Vi har lösningar i form av adekvata avfuktare.