Sök

Krypgrund och skorstensfundament

0
(0)

Skorstensfundamentet syns under den rejäla spisen och murstocken

Skorstensfundament som tidigare uppfördes i krypgrund och torpargrund var ämnat att bära upp hög vikt. Det är inte ovanligt att finna flera öppna spisar eller kakelugnar vila på samma fundament. Bilden visar en bastant eldstad med kallmurat skorstensfundament, d.v.s. löst på varandra staplade stenar. Kring denna syns grundmuren till den tidigare under torpet existerande torpargrunden. I detta utförande kunde värmen från elden delvis spridas nedåt och åstadkomma avfuktning.

Isolera skorstensfundament

Ska man isolera en krypgrund invändigt ska detta ske mot marken och med omsorg mot grundmur där isoleringsutförande sker med hänsyn till fuktbelastning mot och i grundmurarna. Mer om det på sidan isolera krypgrund.

Det finns de som anser att det går att skapa varmgrund av en redan befintlig krypgrund. Tar man fuktvandring i beaktande relaterat de temperaturer och mikroklimat som råder under ett hus blir det mycket svårt och kanske rent av omöjligt att skapa en i alla avseenden hållbar varmgrund.

Stoppa fuktuppträngning

Skorstensfundamentet utgör köldbrygga

Skorstensfundament i krypgrund kan liknas vid äldre typ av platta på mark, som utan underliggande isolering drar upp fukt.

Hussvamp kan trivas extra bra vid krypgrunders skorstensfundament eftersom det innebär närhet till kalket som hussvampen måste ha för nedbrytning av oxalsyran som bildas.

Uppdaterad 2019-05-16

Bild av Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB
Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB

Hur bra var denna sida?

Klicka på en stjärna för att rösta

Sammanlagd ranking 0 / 5. Antal röstande 0

Inga röster än. Bli först med att lägga din röst

Dela vårt innehåll

Snabba Leveranser

Nya Sidor

Produktexempel

Helmask SR 200
Helmask SR 200

Sundströms Helmask SR 200 har tätslutande visir vilket ger fullgott skydd såväl sanering som inspektion.

Andningskomforten i helmasken är mycket bra. Detta kan vi själva styrka då SR 200 används inom företaget vid sanering av olika slag.

Levereras med 1 st Partikelfilter SR 510 P3 R.

Kan även kombineras med Gasfilter SR A1, se tillbehören.

Läs mer »
TFA WeatherHub Larmsesnorer för fönster och dörr
TFA WeatherHub larmsensor för dörr och fönster

Via TFA Weatherhub kan du använda din mobiltelefon för klimat och hemövervakning. Med WeatherHub SmartHome-systemet kan man enkelt övervaka temperaturen, vädret och andra förhållanden i huset och trädgården. Installera de tre medföljande magnetsensorerna på de fönster och dörrar du vill säkra. Status gällande (öppen eller stängd) sänds via radiosignal till en gateway-modul som kopplas in till ditt Internet och sedan vidare till en server. Informationen kan när som helst och var som helst där det finns mobiltäckning hämtas med din mobiltelefon.
Med en gratis app kan WeatherHub SmartHome fungera snabbt och enkelt.

Obs! Dessa magnetkontakter är ett tillbehör till TFA enheter som är kompatibla till WeatherHub. Se tillbehören, startpaketen nedan.

 

Läs mer »
Dantherm CDP-T 40T 50T 70T för pool och spa

Från Danska Dantherm presenterar vi här CDP 40T – 50T – 70T avfuktare för installation i teknikrum. Via kanalgenomföring i väggen in till poolrummet eller sparummet blir avfuktarinstallationen mycket diskret och ej platsödande. I avfuktarna finns både hygrostat och termostat integrerad. Tillval i form av DRC1 finns om man trådlöst och enkelt vill kunna övervaka och styra avfuktaren från plats i det betjänade rummet.

Läs mer »
Dantherm-AD-935
Dantherm AD 935 avfuktare kondensavfuktare

Dantherm AD 935 Avfuktare Kondensavfuktare – Effektiv kondensavfuktare för professionella miljöer

Upprätthåll optimal luftfuktighet med Dantherm AD 935, en högpresterande och energieffektiv kondensavfuktare som är perfekt för fuktbekämpning i både industriella och kommersiella sammanhang. Oavsett om du behöver skydda fastigheter från fuktskador eller säkra idealiska förhållanden i datacenter, erbjuder AD 935 en lösning som du kan lita på.

Nyckelfunktioner och fördelar:

  • Avfuktning vid varierande temperaturer:
    • Vid +20°C och 60% RF: Avfuktar upp till 16,5 liter per dygn med en energiförbrukning på 450 W/h.
    • Vid +30°C och 80% RF: Avfuktar upp till 34 liter per dygn med en energiförbrukning på 610 W/h.
  • Användarvänlighet och miljövänlig drift: Kombinerar enkel hantering med hög energieffektivitet, vilket gör den till ett hållbart val för långsiktig användning.
  • Tillval för extra funktionalitet: Komplettera med en vattenpump för automatisk tömning, daggpunktsgivare och fjärrövervakningssystemet Simplify för full kontroll.

Köp nu och skydda dina utrymmen från fuktproblem!

Läs mer »

Inlägg

Rulla till toppen